Trap veilig maken: 5 tips voor kindvriendelijke trap

Trap veilig maken: 5 tips voor kindvriendelijke trap
Pascal van de Beek
Content Specialist
4 minuten

Een onveilige trap is een veelvoorkomend probleem, vooral met kinderen in de buurt. Hoe kan je jouw trap veilig en kindvriendelijk maken? In deze blog geven we 5 punten zodat je binnen no-time een mooie én veilige trap hebt.

1. Traphekjes plaatsen

traphekje

Een kindvriendelijke trap krijg je eenvoudig door traphekjes te laten plaatsen boven- en onderaan de trap. Je hoeft hierdoor niet continu jouw kind in de gaten te houden. Traphekjes zijn in verschillende maten, kleuren, materialen en voor elke trap te verkrijgen. Laat je jouw trap renoveren en heb je kinderen? De specialist kan dan jouw trap beveiligen door traphekjes te monteren.

2. Antislip strips leggen

trap veilig maken

Heb je een steile trap, dan kan een ongeluk in een klein hoekje zitten. Heb je ook nog eens traptreden van hout, pvc of linoleum, dan kan je trap erg glad zijn. Vooral als je met sokken of pantoffels op de trap loopt. Je kunt een steile trap veilig maken door antislip strips te plaatsen. Deze plakstrips zijn ook een oplossing voor gladde traptreden.

Je krijgt meer grip op de treden en vermindert de kans op uitglijden. Ook slijt de trap dankzij de antislip strips minder snel en kan je dus langer van je mooie trap genieten.

Meer over antislip?
Antislip op trap
Traprenovatie incl. anti slip strips?
Traprenovatie offerte

3. Trapverlichting aanbrengen

trap kindveilig maken

In het donker op de trap lopen geeft een grote kans op uitglijden of het missen van een traptrede. Trapverlichting ziet er luxe uit en zorgt ook nog eens voor extra veiligheid. Met een verlichte trap kan je in het donker zien waar je loopt en verklein je de kans dat je ’s avonds of ’s nachts van de trap valt. Maar ook overdag kan trapverlichting een belangrijke functie hebben, aangezien een gang of hal vaak een donkere plek in huis is. Benieuwd naar de kosten van je trap opnieuw laten bekleden?

Sluit de verlichting aan op een bewegingssensor
Zo hoef je ook niet in het donker te zoeken naar de lichtschakelaar.
Mogelijkheden trap verlichten?
Trapverlichting

Benieuwd hoe een traprenovatie inclusief trapverlichting eruitziet?

(bron video: Traprestyle)

4. Trapleuning of balustrade monteren

open trap kindveilig maken

Door een trapleuning of balustrade te monteren zorg je ook voor extra veiligheid op de trap. Mocht je uitglijden, dan kun je je nog vastpakken aan de trapleuning. Geef bij een traprenovatie dus ook aandacht aan je leuning: is het ook tijd om deze te vervangen? Leuningen zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Zo vind je altijd wel een leuning die bij jouw stijl en wensen aansluit.

Om te voorkomen dat een nieuwe leuning loslaat, kan een traprenovatie-specialist gebruikmaken van een smetplank. Deze wordt aangebracht aan de muur en vervolgens wordt de leuning aan de smetplank bevestigd.

Meer over leuningen?
Trapleuning
Trap renoveren + nieuwe trapleuning?
Traprenovatie offerte

5. Open trap dichtmaken met stootborden

trap beveiligen

Een trap is een avontuur voor kleine kinderen, maar heb je een open trap? Dan brengt dit extra risico's met zich mee. Wanneer kinderen rond de trap spelen, is de kans aanwezig dat ze tussen treden door glippen.

Je kunt dit voorkomen door een open trap dicht te laten maken met stootborden. Wil je wel een open trap houden, dan kun je eventueel een metalen beugel tussen de treden monteren. Hierdoor kunnen kinderen niet meer tussen de treden kruipen.

Open trap dichtmaken?
Hoe trap dichtmaken
Trap laten dichtmaken?
Vind beste timmerman

Trap veilig maken door ervaren vakman

Trap veilig maken: 5 tips voor kindvriendelijke trap

Wanneer je je trap laat renoveren door onze aangesloten specialisten, dan kunnen zij bovenstaande punten direct meenemen in de werkzaamheden. De specialisten kunnen je trap veilig maken en kindvriendelijk. Via Slimster kom je direct in contact met aangesloten traprenovatie-specialisten die werken in jouw regio. Vraag gratis traprenovatie offertes op en ontvang tot maximaal 5 offertes. Door deze met elkaar te vergelijken vind je altijd de beste deal!

277 traprenovatie-specialisten vergelijken

TrapXpress
Prostairs
Daniels traprenovatie
bhg traprenovatie
AMG traprenovatie
GP Decor
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal