• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 191.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
Trap veilig maken: 5 tips voor kindvriendelijke trap
Ga naar

Trap veilig maken: 5 tips voor kindvriendelijke trap

Een onveilige trap is een veelvoorkomend probleem, vooral met kinderen in de buurt. Hoe kan je jouw trap veilig en kindvriendelijk maken? In deze blog geven we 5 punten zodat je binnen no-time een mooie én veilige trap hebt.

1. Antislip strips leggen

antislip trap

Heb je een steile trap, dan kan een ongeluk in een klein hoekje zitten. Heb je ook nog eens traptreden van hout, pvc of linoleum, dan kan je trap erg glad zijn. Vooral als je met sokken of pantoffels op de trap loopt. Je kunt een steile trap veilig maken door antislip strips te plaatsen. Deze plakstrips zijn ook een oplossing voor gladde traptreden.

Je krijgt meer grip op de treden en vermindert de kans op uitglijden. Ook slijt de trap dankzij de antislip strips minder snel en kan je dus langer van je mooie trap genieten.

Meer over antislip?

Traprenovatie incl. anti slip strips?

2. Traphekjes plaatsen

traphekje

Een kindvriendelijke trap krijg je eenvoudig door traphekjes te laten plaatsen boven- en onderaan de trap. Je hoeft hierdoor niet continu jouw kind in de gaten te houden. Traphekjes zijn in verschillende maten, kleuren, materialen en voor elke trap te verkrijgen. Laat je jouw trap renoveren en heb je kinderen? De specialist kan dan jouw trap beveiligen door traphekjes te monteren.

Trap renoveren incl. traphekje?

3. Trapverlichting aanbrengen

veiligheid trap

In het donker op de trap lopen geeft een grote kans op uitglijden of het missen van een traptrede. Trapverlichting ziet er luxe uit en zorgt ook nog eens voor extra veiligheid. Met een verlichte trap kan je in het donker zien waar je loopt en verklein je de kans dat je ’s avonds of ’s nachts van de trap valt. Maar ook overdag kan trapverlichting een belangrijke functie hebben, aangezien een gang of hal vaak een donkere plek in huis is.

Sluit de verlichting aan op een bewegingssensor Zo hoef je ook niet in het donker te zoeken naar de lichtschakelaar.

Mogelijkheden trap verlichten?

Trap renoveren met verlichting?

Benieuwd hoe een traprenovatie inclusief trapverlichting eruitziet?

(bron video: Traprestyle)

4. Trapleuning of balustrade monteren

trap veilig maken

Door een trapleuning of balustrade te monteren zorg je ook voor extra veiligheid op de trap. Mocht je uitglijden, dan kun je je nog vastpakken aan de trapleuning. Geef bij een traprenovatie dus ook aandacht aan je leuning: is het ook tijd om deze te vervangen? Leuningen zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Zo vind je altijd wel een leuning die bij jouw stijl en wensen aansluit.

Om te voorkomen dat een nieuwe leuning loslaat, kan een traprenovatie-specialist gebruikmaken van een smetplank. Deze wordt aangebracht aan de muur en vervolgens wordt de leuning aan de smetplank bevestigd.

Meer over leuningen?

Trap renoveren + nieuwe trapleuning?

5. Open trap dichtmaken met stootborden

trap beveiligen

Een trap is een avontuur voor kleine kinderen, maar heb je een open trap? Dan brengt dit extra risico's met zich mee. Wanneer kinderen rond de trap spelen, is de kans aanwezig dat ze tussen treden door glippen.

Je kunt dit voorkomen door een open trap dicht te laten maken met stootborden. Wil je wel een open trap houden, dan kun je eventueel een metalen beugel tussen de treden monteren. Hierdoor kunnen kinderen niet meer tussen de treden kruipen.

Open trap dichtmaken?

Open trap dichtmaken?

Trap veilig maken door ervaren vakman

Wanneer je je trap laat renoveren door onze aangesloten specialisten, dan kunnen zij bovenstaande punten direct meenemen in de werkzaamheden. De specialisten kunnen je trap veilig maken en kindvriendelijk. Via Slimster kom je direct in contact met aangesloten traprenovatie-specialisten die werken in jouw regio. Vraag gratis traprenovatie offertes op en ontvang tot maximaal 5 offertes. Door deze met elkaar te vergelijken vind je altijd de beste deal!

208 traprenovatie-specialisten vergelijken

Pro Stairs Traprenovatie
Christan Traprenovatie
Trap Xpress Traprenovatie Expert
Voordelige Traprenovatie
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal
Deel deze pagina