Veiligheidsactie gasfornuis en gaskookplaat van Bosch en Siemens

Veiligheidsactie gasfornuis en gaskookplaat van Bosch en Siemens
Marvin Grouw
Content Manager
1 minuten

Belangrijke waarschuwing: Mogelijk ontploffingsgevaar vrijstaande gasfornuizen en vrijstaande gaskookplaten van Bosch en Siemens.

Veiligheidsactie gasfornuis en gaskookplaat van Bosch en Siemens

Ben jij in het bezit van een vrijstaand gasfornuis of een vrijstaande gaskookplaat van de merken Bosch of Siemens lees dan onderstaande veiligheidswaarschuwing even goed door.

Mogelijk gevaar Bosch en Siemens gasfornuizen en kookplaten

Voor een beperkt aantal vrijstaande gasfornuizen en vrijstaande gaskookplaten zoals hieronder afgebeeld geldt deze dringende veiligheidsactie. Bij modellen geproduceerd tussen januari 2009 en oktober 2011 kan er een defect zijn aan de gaskoppeling, uiteraard in zeer zeldzame gevallen. Hierdoor kan gas ontsnappen en ontstaat een kleine kans op explosiegevaar.

Heb jij een model van Bosch of Siemens uit deze reeks in je keuken staan? Draai dan onmiddelijk de gaskraan dicht en gebruik het fornuis of de kookplaat niet meer totdat de gaskoppeling is vervangen. Dit uit voorzorg om elk potentieel gevaar te voorkomen.

Gratis vervanging gaskoppeling

Bosch en Siemens bieden iedereen die een model heeft dat mogelijk dit defect heeft een gratis vervanging van de gaskoppeling aan, uitgevoerd door BSH Group, wat onderdeel is van Siemens. Deze ingreep wordt door een ervaren technicus uitgevoerd bij jou thuis en is volledig gratis. Door deze veiligheidsactie zal het mogelijke probleem met jouw gasfornuis of gaskookplaat direct verholpen zijn.

Controleer of de waarschuwing voor jouw fornuis of kookplaat geldt

Heb jij een gas fornuis of gas-kookplaat van Bosch of Siemens aangeschaft dat is gemaakt tussen 2009 en 2011, en lijkt deze erg veel op de afbeeldingen in dit artikel? Dan is het verstandig om te controleren of jouw apparaat tot de mogelijk defecte modellen behoort. Dit doe je als volgt:

  1. Noteer het modelnummer (E-nr.) en het 4-cijferige FD-nummer, welke te vinden is op het typeplaatje van jouw apparaat (zie onderstaande voorbeelden).
  2. Let op, deze veiligheidsactie is alleen gericht op vrijstaande modellen en dus niet op inbouw kookplaten die zijn ingebouwd in het aanrechtblad.
  3. Voer het modelnummer en FD-nummer in via de link om direct te checken of de gaskoppeling van jouw kookplaat of fornuis vervangen moet worden. https://www.gascookingsafety.com/nl-nl

waarschuwing gasfornuis

waarschuwing gaskookplaat