• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Zonnepanelen op de grond

  Zonnepanelen op de grond

  Vind beste vakman
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar

  Kan je geen zonnepanelen op je dak plaatsen, door te weinig ruimte of een ongunstige ligging? Als je ruimte hebt in je tuin, kan je kiezen voor zonnepanelen op de grond.

  Voordelen zonnepanelen op grond

  • Juiste hoek + richting bepalen
  • Hoger rendement door koelere panelen
  • Makkelijker schoon te maken

  Nadelen zonnepanelen op grond

  • Liggen in het zicht
  • Vaker schoonmaken
  zonnepanelen op grond

  Zonnepanelen op grond installeren

  Zonnepanelen op de grond hebben vaak een hogere efficiëntie dan panelen op het dak. Zonnepanelen op een dak worden namelijk sneller warm door de dakbedekking. Plaats je zonnepanelen op gras of andere vegetatie, dan werkt dit verkoelend. Hierdoor werken de zonnepanelen efficiënter.

  Zonnepanelen monteren met frame

  Doorgaans wordt er gebruikgemaakt van een aluminium frame om de zonnepanelen op de grond te installeren. Deze constructie wordt verzwaard of verankerd, zodat de zonnepanelen bestand zijn tegen stormachtig weer.

  De opgewekte stroom moet naar de omvormer en vervolgens naar de meterkast. Voor zonnepanelen op de grond zijn hier meestal langere kabels voor nodig dan bij panelen op het dak. Een langere afstand tussen omvormer en meterkast kan leiden tot rendementsverlies, houd hier altijd rekening mee.

  zonnepanelen grondopstelling

  Zonnepanelen in veldopstelling

  Heb je een grote tuin of weiland beschikbaar voor zonnepanelen? Open velden zijn uitermate geschikt voor zonnepanelen. Met een veldopstelling voor zonnepanelen kun je de panelen eenvoudig in een geschikte opstelling plaatsen. Met deze systemen is vaak iedere gewenste hellingshoek mogelijk, waardoor je altijd een optimaal rendement hebt.

  Voorwaarden zonnepanelen op grond

  Heb je een vergunning nodig voor zonnepanelen in een grondopstelling? Voldoe je aan de volgende voorwaarden, dan heb je meestal geen vergunning nodig:

  • De constructie is niet hoger dan 5 meter
  • Je voldoet aan voorwaarden van bestemmingsplan

  Zonnepanelen op grond schoonmaken

  Staan de zonnepanelen op de grond, dan moet je ze waarschijnlijk wat vaker schoonmaken dan panelen op het dak. Voordeel is dat je makkelijker bij de zonnepanelen op de grond kunt, waardoor zonnepanelen schoonmaken ook makkelijker gaat.

  Zonnepanelen in tuin of weiland laten installeren

  Wil je zonnepanelen op de grond laten installeren, omdat het dak geen optie is? Zonnepanelen in de tuin of in een weiland zijn dan een oplossing. Vraag gratis zonnepanelen offertes aan en laat je adviseren door betrouwbare vakmannen uit de regio. Je beslist uiteindelijk zelf welke vakman jouw zonnepanelen gaat plaatsen.

  Direct zonnepanelen installateurs vergelijken

  Energiecontrol Duurzame energie
  Solar2enjoy Zonnepanelen
  Zonnemarkt Zonnepanelen
  Kroon Zonnepanelen
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal