Wasmachine geschikt voor houten vloeren

Wasmachines geschikt voor houten vloeren

Wanneer jouw woning voorzien is van aantrekkelijke houten vloeren, zal dit een punt zijn om rekening bij te houden bij de aanschaf van een nieuw wasapparaat. Hoewel dit op het eerste gezicht wellicht twee dingen zijn die los van elkaar lijken te zijn, hoort dit wel degelijk bij elkaar. Sommige wasmachines geven namelijk trilling en dit kan voor vervelende geluidsoverlast zorgen en bovendien jouw vloer beschadigen. Wij vertellen je welke wasmachines geschikt zijn voor houten vloeren.

Wasmachines met balanssysteem

Wij raden je dan ook aan om in dit kader een wasmachine met een balanssysteem aan te schaffen. Dit systeem zorgt er namelijk voor dat jouw wasautomaat niet aan de wandel gaat door trillingen. Doordat het model stil op zijn plaats zal blijven staan, wordt jouw vloer niet beschadigd. Je kunt via Slimster modellen bekijken die gebruik maken van dit handige Balanssysteem. Door ons filtermenu te gebruiken, kun je snel komen tot het model waar je naar op zoek bent.

wasmachine houten vloer

Wasmachine laten aansluiten?

  • Ervaren specialisten
  • Bespaar tijd & geld
  • Vergelijken = beste deal
  • Werkzaam in jouw regio
  • Tot 2 vrijblijvende offertes

Wasmachine laten aansluiten

Vlakke ondergrond

Een andere tip die wij jou kunnen geven is om de wasmachine niet op een onstabiele ondergrond te plaatsen. Hierdoor gaat het apparaat namelijk sneller trillen, ontstaat er meer lawaai en zal jouw vloer sneller beschadigen. In dit kader is het dus belangrijk om jouw wasautomaat op een vlakke en stevige ondergrond te plaatsen. Zorg er tevens voor dat dit waterpas gebeurt en pas eventueel de pootjes van de wasmachine aan op de ondergrond.

Daarnaast raden we je aan gebruik te maken van een houten plaat van ten minste 3 centimeter, waarop je de wasmachine dient te plaatsen voor extra veiligheid.

Wasmachine op een houten vloer plaatsen? Ga dan voor een model met balanssysteem en zorgt voor een vlakke ondergrond!

In de hoek plaatsen

Daarnaast raden we jou sterk aan om de wasmachine in de hoek van de kamer te plaatsen, zodat het apparaat door twee muren extra stevigheid krijgt. Plaats jouw wasautomaat bovendien nooit op een zachte vloerbedekking, aangezien het model tijdens zijn werk dan sneller aan de wandel kan gaan (vooral bij centrifugeren).

Wasmachines voor houten vloer vergelijken

Wil jij verschillende wasmachines kieskeurig met elkaar vergelijken? Dan ben je hier aan het juiste adres! Door gebruik te maken van ons filtermenu links in beeld, kun je zelf jouw zoekcategorieën opgeven. Op deze pagina verschijnen vervolgens de modellen in beeld die je onderling kunt vergelijken. Zo kun je gaan voor modellen met een balanssysteem en die geschikt zijn voor jouw houten vloer. Mocht je een aanbieding hebben gevonden die bij jou past, dan kun je deze direct online kopen. Slimster.nl: online wasmachines bestellen!

Bekijk hier de beste wasmachines met balanssysteem
Beste wasmachine

Andere bekeken ook