Hoe til ik mijn wasmachine naar boven?

Een nieuwe wasmachine kopen is iets leuks, omdat je een nieuw apparaat in huis haalt met moderne functies. Wil je jouw wasmachine echter boven in huis hebben staan, dan zul je deze op een bepaalde manier naar boven moeten tillen. Omdat wasmachines vrij zwaar zijn van gewicht is dit geen sinecure. Slimster geeft jou de nodige tips voor hoe je jouw wasmachine op een gemakkelijke manier naar boven kunt verplaatsen.

Wasmachine laten aansluiten?

  • Ervaren specialisten
  • Bespaar tijd & geld
  • Vergelijken = beste deal
  • Werkzaam in jouw regio
  • Tot 2 vrijblijvende offertes

Wasmachine laten aansluiten

Stairmobil

wasmachine naar boven tillen De manier waarop de meeste mensen hun wasmachine naar boven krijgen is door twee sterke mannen deze te laten tillen, waarbij één aan de voorkant tilt en de ander achter. Dit kan echter gemakkelijker gedaan worden, want er zijn hulpmiddelen die het mogelijk maken om zelfs alleen de wasmachine naar boven te krijgen.

Om te beginnen is er de Stairmobil, een handig karretje waarop je jouw wasmachine kunt plaatsen. Dit karretje is ervoor gemaakt om op een slinkse wijze bij alle trappen naar boven te kunnen gaan en tegelijkertijd de wasmachine te kunnen tillen. Je moet het karretje alleen nog maar aansturen en de techniek doet de rest.

Instructievideo Stairmobil

Grippy

Voor een andere optie heb je twee personen nodig. Met de uitvinding van de Grippy kun je namelijk gemakkelijk en snel met zijn tweeën de wasmachine naar boven tillen. Een Grippy is eigenlijk niets meer dan enkele handvaten die je aan weerszijden van de machine bevestigt. Door een koord worden ze aan elkaar gehouden. Twee mensen kunnen de handvaten aan weerszijden vasthouden, zodat de wasmachine gemakkelijk kan worden opgetild. Hierdoor wordt het tillen een stuk minder zwaar.

Gebruik de Stairmobil of Grippy om jouw wasmachine op makkelijke wijze naar boven te tillen!

Demonteren van de wasmachine

Wat je eventueel ook kunt doen als je geen hulpmiddelen aan wilt schaffen voor het vervoeren van de wasmachine is het apparaat tijdelijk demonteren. Door de achterkant van het apparaat af te schroeven kun je bij de betonnen gewichten komen, die meer dan de helft van het gewicht van de wasmachine bepalen. Verwijder deze en vervoer ze apart van de rest van de wasmachine. Het apparaat is nu veel minder zwaar en is gemakkelijk een trap op te krijgen.

Wil jij direct de beste wasmachine kopen?
Beste wasmachines
Meer handige wasmachine tips lezen? Bekijk de WasPedia voor alle praktische blogs.

Anderen bekeken ook