Mijn wasmachine filter zit vast, wat nu?

Wanneer jouw wasmachine filter vastzit is de kans groot dat er een voorwerp van een aanzienlijke omvang in de filterbuis zit, waardoor het filter niet meer verwijderd kan worden. Erg vervelend, want hierdoor kan jouw wasmachine niet meer naar behoren werken, omdat deze bijvoorbeeld niet meer goed kan pompen. Toch is er wat aan te doen door gebruik te maken van deze handige tip van Slimster.

In de Waspedia delen we allerlei handige tips over wasmachine onderhoud, problemen en diverse wasvoorschriften.

Nieuwe wasmachine kopen? Bekijk Beste Getest!
Beste wasmachines

Filter openen met sodasop

Ben je namelijk al bekend met de effecten die sodasop op jouw filter kan hebben? De kans is namelijk best aanwezig dat je het filter wel open krijgt door gebruik te maken van een dergelijk sopje. Maak een paar liter sodasop en giet dit via de deur van de wasmachine in de trommel. Belangrijk is dat je dit nu een aantal uur laat inwerken, zodat het zijn reinigende kracht kan uitoefenen. Na een paar uur zet je de wasmachine op ‘kookwas’, waardoor het sodasop kan wegstromen.

wasmachine filter zit vast

Filter openen en voorwerpen verwijderen

Belangrijk om hiervoor te doen is uitvinden of je het filterdeksel nog wel open krijgt, want hiermee kan het water wegstromen. Doe dit in ieder geval voor en na de wasbeurt, zodat je bij het openen van het filter niet meer wordt tegengezeten door vastzittend water. Schakel de wasmachine hiervoor uit en haal de stekker uit het stopcontact.

Heb je al deze handelingen uitgevoerd, dan is het veel gemakkelijker om het filter te openen. Lukt dit je niet met de blote hand, dan kun je gebruik maken van apparaten als een nijptang, om je extra kracht te geven. Wanneer je het filter open hebt gemaakt kun je eventuele voorwerpen verwijderen die de doorstroom van het water belemmeren.

Mijn wasmachine filter zit vast, wat nu?

Wasmachine laten repareren?

  • Ervaren specialisten
  • Bespaar tijd & geld
  • Vergelijken = beste deal
  • Werkzaam in jouw regio
  • Tot 2 vrijblijvende offertes

Wasmachine reparatie

Anderen bekeken ook