Hoe vervoer ik het beste een wasmachine?

Hoe vervoer ik het beste een wasmachine?

Een wasmachine is zacht uitgedrukt niet een droomvoorwerp om te vervoeren. Toch zul je bij bijvoorbeeld een verhuizing ook jouw wasautomaat moeten vervoeren. Maar hoe doe je dit op de beste manier? Slimster geeft jou tips voor het vervoeren van de wasmachine, zodat je het apparaat op de beste manier van punt ‘a’ naar ‘b’ brengt!

Voorzorgsmaatregelen treffen

Als je jouw voorlader wasmachine of bovenlader wasmachine wil vervoeren dan is het om te beginnen van belang dat je het apparaat niet beschadigd. Pak het daarom goed in in een stuk plastic of stof. Bevestig daarnaast de trommelbescherming, zodat de wasmachine na het vervoer niet van binnen beschadigd is en dus gewoon optimaal blijft werken.

Nieuwe wasmachine kopen? Bekijk Beste Getest!
Beste wasmachines

Handige hulpmiddelen wasmachine vervoeren

Als je jouw wasmachine vervolgens gaat vervoeren zal dit veel moeite kosten. Doe het daarom met meerdere mensen. Er zijn daarnaast diverse hulpmiddelen die je goed kunnen helpen bij het vervoer van jouw apparaat.

Een aan te raden hulpmiddel is de Grippey. Dit hulpmiddel bestaat uit vier handvaten die je dient te bevestigen aan weerszijden van de wasmachine en die door een koord met elkaar verbonden worden. De ene persoon tilt de ene kant van de wasmachine op en de andere persoon doet dit met de andere zijde, zodat het apparaat gemakkelijk vervoerd kan worden.

Ook de Stairmobil kan jou helpen bij het verplaatsen van een wasmachine. Op dit apparaat met wieltjes plaatst je de wasmachine gemakkelijk, zodat je iedere trap op een simpele wijze op kunt komen.

Wil je tijdens jouw verhuizing gebruik maken van de Stairmobil dan kun je een professioneel verhuisbedrijf inschakelen. Professionele transportbedrijven gebruiken de Stairmobil tijdens hun klussen. De Stairmobil wordt namelijk alleen verkocht aan erkende verhuizers. Zoek je een elektrische traploper die je wel kunt huren? Kijk dan bijvoorbeeld eens bij Varodarent.nl of een verhuisbedrijf bij jou in de buurt.

grippey wasmachine vervoeren

Wasmachine demonteren

Wanneer je het zonder hulpmiddelen wilt doen is het ook nog een mogelijkheid om de achterkant van de wasmachine af te schroeven, waarna je de betonnen gewichten van het apparaat er af kunt halen. Hierdoor reduceert het gewicht van de machine met maar liefst meer dan de helft! Nu kun je de onderdelen apart vervoeren en bij aankomst weer aan elkaar vastzetten.

Hulp van verhuisbedrijf

Als je de wasmachine niet door de gang naar beneden krijgt van het huis, maar je deze wel wilt verplaatsen kun je dit doen via het raam. Een professioneel verhuisbedrijf kan jou helpen met een verhuislift, zodat je de wasmachine via het raam alsnog kunt verplaatsen.

Wasmachine laten aansluiten?

  • Ervaren specialisten
  • Bespaar tijd & geld
  • Vergelijken = beste deal
  • Werkzaam in jouw regio
  • Tot 2 vrijblijvende offertes

Wasmachine laten aansluiten

Anderen bekeken ook