Mijn wasgoed stinkt, wat nu?

Mijn wasgoed stinkt, wat nu?

Een veelgehoorde klacht bij diverse wasmachines is dat het wasgoed naderhand stinkt of een muffe geur heeft. Mensen vragen zich af hoe dit kan en wat er tegen te doen is. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat kleren niet fris ruiken na het wassen. Er valt dan ook genoeg tegen te doen. Om te beginnen wordt hier uitgelegd hoe dit effect wordt veroorzaakt en vervolgens leggen we uit wat jij tegen stinkend wasgoed kunt doen.

In de WasPedia van Slimster delen we handige tips over wasmachine onderhoud en wasvoorschriften. In dit artikel lees je dus precies wat je kunt doen tegen wasgoed met een vieze geur na het wassen.

Nooit meer stinkende was met de beste wasmachines
Beste wasmachine

Oorzaken stinkende was

Heb jij stinkend wasgoed, dan wil je hier waarschijnlijk zo snel mogelijk vanaf. Daarvoor is het essentieel om eerst te kijken naar de oorzaken van de stank van jouw wasgoed. Wanneer jouw wasgoed na het draaien van een was stinkt betekent dit dat er viezigheden in de wasmachine zijn blijven steken. Kijk eens in de wastrommel en inspecteer eens of deze volledig schoon is. Er kan namelijk wasmiddel, schimmel, haar of enkele pluisjes zijn blijven liggen in of achter de trommel. Hierdoor krijg je een vervelende stank in de wastrommel, die zijn effect heeft op de kleren.

Een stinkende wasmachine wordt vaak veroorzaakt door vuil, wasmiddel-resten, haar of schimmels in de trommel!

Oplossingen voor stinkend wasgoed

Om dit te verhelpen is het om te beginnen belangrijk om de filters van jouw wasmachine grondig te reinigen of zelfs te vervangen. Er blijven vaak materialen of restjes in dit filter zitten, waardoor het afvalwater minder gemakkelijk naar de afvoer kan worden gespoeld en dus aanwezig blijft. Achter de wastrommel is het vervolgens verstandig om te kijken, zodat je ook de andere viezigheden niet vergeet.

wasgoed stinkt

Trommelreinigingprogramma

Als je dit hebt gedaan, dan heb je de belangrijke viezigheden verwijderd uit de wasmachine, waarna je kunt beginnen met de verdere reiniging. Nu draai je een hete was of trommelreinigingsprogramma van maar liefst 90 graden. Zorg dat er geen kleren in de wastrommel meer aanwezig zijn, maar voeg wel azijn en bleekmiddel toe aan deze wasbeurt.

Hierdoor wordt de wasmachine namelijk volledig gereinigd. Je kunt er ook voor kiezen om middeltjes uit de winkel te gebruiken. Wanneer je een goede voorinspectie hebt gedaan is de wasbeurt in feite nog maar het halve werk. Na deze werkzaamheden kun je ervan op aan dat jouw kleren weer fris zullen ruiken!

Anderen bekeken ook