Hoe was ik op de beste manier synthetische stoffen?

Hoe was ik op de beste manier synthetische stoffen?

Veel kleding wordt gemaakt van synthetische stoffen. Deze synthetische stoffen hebben een negatieve connotatie, terwijl het in principe prima stoffen zijn om kleding mee te produceren. Bovendien zijn synthetische stoffen de makkelijkste stoffen om schoon te maken met de wasmachine. Er bestaan de volgende synthetische stoffen: viscose, acryl, polyester, elasthaan en nylon.

Ze hebben allemaal een verschillend wasvoorschrift, maar in het algemeen kan worden gezegd dat synthetische stoffen niet echt vuil gewassen moeten worden, omdat vuil zich snel tot deze stoffen hecht. Het beste is om synthetische stoffen geregeld te wassen om een niet te hoge temperatuur, ze hierbij goed door te spoelen en nat op te hangen.

Wasvoorschriften synthetische stoffen

We gaan nu wat dieper in op de wasvoorschriften voor synthetische stoffen, want zoals gezegd heeft iedere soort een ander wasvoorschrift. Kijk in het kaartje van het kledingstuk waarvan het gemaakt is, zodat je weet met welke synthetische stoffen je te maken hebt.

Let bij het wassen van synthetische stoffen nauwkeurig op de wasvoorschriften op het label!

Viscose wassen

Om te beginnen met viscose, een samensmelting van katoen en houtcellulose. Dit materiaal kan gemakkelijk krimpen, dus het is van belang om dit niet te heet te wassen. Zorg dat het niet lang en warm gewassen wordt, laat het liggend drogen en gebruik geen droger. Ook hierdoor kan viscose namelijk snel krimpen.

Acryl wassen

Een ander synthetisch materiaal is acryl, een sterk op wol lijkende stof. Het is belangrijk om deze stof net als viscose niet te warm te wassen. Acryl is zelfs niet eens bestand tegen hitte, dus dient het op een lauwe temperatuur gewassen te worden. Ook bij het strijken is enige voorzichtigheid op zijn plaats. Laat het net als viscose liggend drogen en vermijd de droger.

Nylon wassen

Nylon is een mooie, waterafstotende stof die vormvast is en niet kreukt. Net als bij viscose is het ook hier aan te raden om niet warmer te wassen dan 40 graden, omdat het anders kan krimpen. De droogtrommel is niet nodig, omdat nylon van zichzelf zeer snel droogt.

hoe synthetische stoffen wassen

Polyester wassen

Polyester is een zachte, lichte stof die erg duurzaam en vormvast is. Aan te raden is om polyester te wassen op 40 graden, waarna het vrij snel zal drogen en strijken niet nodig is. Wanneer je wel wilt strijken, dan is het aan te raden om het strijkijzer op een lage temperatuur te zetten.

Elasthaan wassen

De laatste synthetische stof is elasthaan, dat erg elastisch is, maar toch zijn vaste vorm behoudt. Om elasthaan op de beste manier te behandelen was en strijk je deze stof niet te heet en houd jij je goed aan de wasvoorschriften als aangegeven op het label.

Beste wasmachine voor synthetische stoffen kopen?
Beste wasmachine

Anderen bekeken ook