Hoe kan ik het beste vlekken verwijderen uit mijn kleding?

Het is erg vervelend, maar het gebeurt: vlekken krijgen in jouw kleding. Een klodder ketchup op een blouse, een glas rode wijn over je broek of een bloedvlek in een kledingstuk: het zijn geen droomscenario’s, maar gelukkig valt er genoeg aan te doen. Slimster geeft jou de tips die je nodig hebt om alle vlekken op een efficiënte manier te verwijderen. Lees hieronder onze tips en bekijk de WasPedia voor meer nuttige wasmachine blogs.

vlekken uit kleding verwijderen

Manieren om vlekken te verwijderen

De beste manier om snel vlekken te verwijderen is door direct actie te ondernemen. Zie je dat er een vlek op jouw kledingstuk zit? Vaak heb je het wel door wanneer er een wijnvlek op een t-shirt ontstaat, of wanneer je eten op jouw kleding morst.

Wijnvlekken en vruchtvlekken zijn de hardnekkigste vlekken en het is dan ook zaak om hier zo snel mogelijk naar te kijken. Wat je kunt doen in eerste instantie is de vlek verwijderen met een papieren zakdoek. Ga niet wrijven, want zo wrijf je de vlek namelijk juist ín de stof. Deppen is hier de beste methode.

Wrijf vlekken niet in je kleding, maar gebruik een deppende techniek om de vlekken niet erger te maken.

Gebruik lauw water

Wat je vervolgens doet is met een doekje met lauw water zachtjes over de vlek wrijven. Door gebruik te maken van lauw water en een wasmiddel heb je het perfecte middel gevonden om de vlek tegen te gaan. Wrijf nu met dit middel een aantal keer over de vlek heen. Onder de vlek kun je eventueel een handdoek leggen, zodat je een vaste ondergrond hebt.

Als een kledingstuk niet gewassen mag worden in de wasmachine, dan kun je de vlek voorzichtig deppen om de schade zoveel mogelijk tegen te gaan. Een stomerij kan veel vlekken uit kledingstukken halen die niet gewassen mogen worden.

Bekijk hier de wasmachines met beste wasresultaten
Beste wasmachine

Vlekkenpasta of ossengalzeep

Hoe kan ik het beste vlekken verwijderen uit mijn kleding?

Wat je ook kunt gebruiken is een speciale vlekkenpasta (of bijvoorbeeld ossengalzeep), zodat vetvlekken weg gaan. Helaas kunnen hierdoor wel kringen ontstaan, dus deze producten genieten niet de voorkeur. Om de kans op kringen te verkleinen kun je het beste een absorberende doek of zakdoek aan de achterkant van de vlek in de kleding plaatsen. Vervang deze zo nu en dan tijdens het schoonmaken.

Anderen bekeken ook