Hoe was ik op de beste manier satijn?

Hoe was ik op de beste manier satijn?

Satijn is een prachtige stof, die we vaak terug zien in beddengoed. Het is een zeer glanzende stof, die bovendien erg soepel valt. Bij het wassen van satijn dien je wel op een aantal zaken te letten, om de stof zo mooi mogelijk te houden. Slimster geeft jou in de Waspedia tips voor het perfect wassen van satijnen stof.

Er zijn tegenwoordig veel wasmachines met speciaal wasprogramma voor beddengoed te koop. Ideaal voor satijn!

Wasvoorschriften satijn

Als je satijn wilt wassen, dan kun je dit doen met een wasmachine. Was wel maximaal op 40 graden, omdat de stof anders kan gaan krimpen. Voor het beste resultaat gebruik je een vloeibaar wasmiddel. Een satijnen bedovertrek kun je voor het wassen altijd het beste binnenstebuiten keren op een kreukherstellend wasprogramma. Plaats per keer één tweepersoonsdekbed in de wasmachine, maar niet meer. Je kunt ook twee éénpersoonsdekbedden per keer wassen.

Bij het wassen is het van belang om donkere kleuren samen te wassen en lichte kleuren samen. Voor lichtgekleurd satijn kun je het beste een kleur- of bontwasmiddel gebruiken en voor donkergekleurd satijn een donker wasmiddel. Maak gebruik van vloeibare wasmiddelen en vermijd waspoeders.

Slimster heeft de beste wasmachines voor je getest
Beste wasmachine

Satijn drogen

Satijnen bedovertrekken kun je ook in de wasdroger gooien, door het op een lage temperatuur te drogen met een kort programma. Laat het in geen geval nat liggen, want dat komt het satijn niet ten goede en zo kan schimmel optreden. Buiten drogen kan ook, door het satijn binnenstebuiten te keren, zodat het niet door de zon wordt gebleekt. In de schaduw drogen verdient de voorkeur bij satijn.

Anderen bekeken ook