Hoe kan ik het beste vlekken van cosmetische producten verwijderen?

Hoe kan ik het beste vlekken van cosmetische producten verwijderen?

De combinatie make-up en leuke kleding is natuurlijk perfect voor op een feest. Laat de make-up of nagellak echter niet in aanraking komen met de kleding, want dan ontstaan er gemene vlekken. Heb je vlekken op jouw kleding door cosmetische producten, dan helpt Slimster je graag verder door je tips te geven voor hoe jij deze vlekken het beste verwijderen kunt.

Wanneer je jouw nagels aan het lakken bent schiet je er per ongeluk even naast. Gevolg? Jouw nagels zijn niet alleen geverfd, maar je vest ook. Wat te doen? Wat je kunt proberen is het verwijderen van de vlek door aceton te gebruiken. Pas echter op bij welke kledingstukken je dit middel gebruikt, want aceton beschadigt chloorvezels, acetaatvezels en triacetaat.

Vlekken lippenstift verwijderen

Heb je vlekken op jouw kleding door lippenstift? Dan is het aan te raden om jouw kleding allereerst in te smeren met vaseline. Dep het daarna af met alcohol en was het kledingstuk met een vloeibaar wasmiddel of een fijnwasmiddel in de wasmachine, zodat je de vlekken direct kunt verwijderen. Wacht niet te lang met het schoonmaken van jouw kledingstuk, want lippenstift is een hardnekkige stof.

Beste wasmachine kopen? Bekijk de test van Slimster!
Beste wasmachines

Vlekken parfum verwijderen

Ook parfum kan vervelende vlekken op jouw kleding veroorzaken. Je bestrijdt deze vlekken op de beste manier door de vlek op te nemen met alcohol en daarna te wassen met een fijnwasmiddel. Wat je ook kunt doen is het kledingstuk deppen van de vlek met warme glycerine. Hierna spoel je het kledingstuk uit met water om de vlekken uit de kleding te verwijderen.

Vlekken make-up verwijderen

Ook make-upproducten zoals poeders kunnen op jouw kleding vallen. Ben je jouw gezicht aan het poederen, dan valt er al snel poeder naar beneden, dat op je kleding kan komen. Doe één ding vooral niet: het poeder wegwrijven. Veeg het poeder echter gewoon zachtjes van de kleding af en wanneer er alsnog een vlek blijft zitten, dan kun je een microvezeldoekje nat maken en deze op de vlek dippen. Mocht er nog steeds een vlek overblijven, dan kun je jouw kledingstuk in de was doen of weken in Biotex.

Check de WasPedia voor meer tips over het verwijderen van specifieke vlekken uit je kleding.

Meer wasmachine advies