Hoe kan ik het beste zweetvlekken verwijderen?

Hoe kan ik het beste zweetvlekken verwijderen?

Iedereen zweet wel eens, maar het is vervelend wanneer je zweetvlekken in jouw kleding hebt. Je doet er helaas niets aan, maar waar je wel wat aan kunt doen is het verwijderen van de zweetvlekken. Daar zijn namelijk diverse middelen voor. Het is belangrijk om zweetvlekken goed uit jouw kleren te wassen, omdat het de frisheid van de kleding sterk bevordert. Slimster geeft jou een aantal handige tips voor het verwijderen van zweetvlekken uit kledingstukken.

De beste manier om zweetvlekken te verwijderen is vloeibaar wasmiddel gebruiken en dit 30 minuten laten intrekken!

Methoden voor vlekverwijdering

De eerste manier om de zweetvlek te verwijderen is door gebruik te maken van een vloeibaar wasmiddel. Maak het kledingstuk goed vochtig en behandel de zweetvlek met het vloeibare wasmiddel. Laat het 30 minuten inweken en zorg ervoor dat jouw kleding goed vochtig blijft, omdat het anders niet goed werkt. Hierna kun je het kledingstuk weer afspoelen en in de zon leggen.

Wat ook een methode is om de zweetvlek uit jouw kleding te halen is door het kledingstuk een volle middag in de zon op het gras te leggen, waardoor de zweetvlek als het ware omhoog komt. Was de kleding vervolgens in de wasmachineom de zweetvlek weer helemaal te verwijderen.

Wil jij de beste wasmachine 2024 kopen?
Beste wasmachine

Oplossingen zweetvlekken

Met een azijn-wateroplossing krijg je daarnaast ook die vlek uit de kleding. Het is hiervoor belangrijk dat je de oplossing 30 minuten laat intrekken en koud wast. Ook met waterstofperoxide kun je deze truc uitvoeren. Gebruik hiervoor een 50 procent oplossing met water. Een laatste optie is om wijnsteenzuur bij de apotheek te halen en een goedje te maken van één eetlepel wijnsteenzuur, drie aspirines en een kop warm water.

Dit kun je met een tandenborstel aanbrengen en 20 minuten laten inwerken en het hierna uit spoelen met warm water. Indien dit niet direct werkt kun je het nog enkele malen proberen, want deze methode blijft werkzaam.

Anderen bekeken ook