Wasmachine stinkt, wat nu?

Wanneer jouw wasmachine stinkt kan dit erg vervelend zijn. De kleren die je met deze wasmachine schoon maakt gaan er namelijk niet op vooruit qua geur. Gelukkig zijn er genoeg manieren om de stank uit jouw wasmachine te krijgen. Je leest hieronder de oorzaken van een stinkende wasmachine en wat je er tegen kunt doen.

In de Waspedia van Slimster delen we handige tips over alles wat met wasmachines te maken heeft. Zo bespreken we wasvoorschriften voor specifieke stoffen, geven we onderhoudtips en delen we hoe je allerlei vlekken kunt verwijderen!

Oorzaken stinkende wasmachine

Een stinkende wasmachine wordt in de meeste gevallen veroorzaakt doordat er iets is blijven liggen in de trommel of hier achter is komen te liggen. Het kan hierbij natuurlijk gaan om oude was, maar ook een mogelijkheid is dat er schimmel in de trommel is gekomen in combinatie met pluisjes of (katten)haren. Daarnaast kunnen wasmiddelen die niet compleet opgelost zijn in de wasmachine blijven liggen, zodat die uiteindelijk zorgen voor een vieze stank.

Nieuwe wasmachine kopen? Bekijk Beste Getest!
Beste wasmachines

Filter en wastrommel

Er zijn genoeg middelen om deze stank te verhelpen. Om te beginnen is het goed om te kijken naar het filter van de wasmachine, omdat hier vaak materialen in blijven zitten, zodat het afvalwater minder gemakkelijk naar de afvoer gespoeld kan worden. Het is aan te raden om het filter zo nu en dan te vervangen en te controleren op onnodige materialen. Kijk ook achter de wastrommel om te zien of hier ook overtollige materialen zijn blijven steken.

wasmachine stinkt

Hete was draaien

Wanneer je dit hebt gedaan is het aan te raden om een was te draaien van 90 graden (zonder wasgoed, uiteraard). Wanneer je hierbij azijn of bleekwater toevoegt wordt de binnenkant van de wasmachine weer gereinigd en heb je in no-time weer een frisse geur in jouw wasapparaat. Het is ook mogelijk om producten in de winkel te kopen die de geur van de wasmachine optimaliseren.

Houd er wel rekening mee dat wanneer je deze producten gebruikt, je wel eerst het gebied achter de trommel schoon moet maken, zodat dit middel effectief de rest van het schoonmaakwerk kan doen!

Lees hier meer tips over het schoonmaken van jouw wasmachine!

Meer over wasmachines