Vieze wasmachine schoonmaken

Vieze wasmachine schoonmaken

We hebben allemaal wel eens last van een vieze wasmachine. Vet- en vuilaanslag, muffe geurtjes of verstopte leidingen. Zo kan de band een bruine kleur krijgen, waardoor het wassen van kleren een averechts effect heeft. Dit valt gelukkig op meerdere manieren te verhelpen. Hieronder vind jij een handig overzicht van wijzen waarop je jouw wasmachine kunt reinigen en goed schoon kunt houden.

In de WasPedia van Slimster delen we allerlei handige tips. Bij ons lees je meer over wasmachine onderhoud, reparaties én specifieke wasvoorschriften!

Op zoek naar de beste wasmachines van 2024?
Beste wasmachine

Wasmachine schoonmaken met azijn

Wil je jouw wasmachine op een duurzame manier reinigen? Maak dan eens gebruik van azijn in plaats van wasverzachter. Na het spoelen van de was is het aan te raden om na te spoelen met azijn, waardoor tegelijkertijd de vervelende hardnekkige viezigheden uit jouw kleren verdwijnen en het een positief effect heeft op de wasmachine zelf. Je kunt dit na ieder wasprogramma doen, maar één keer in de vijf wasbeurten is opzich voldoende voor het goed schoon houden van jouw wasmachine.

Maak na iedere wasbeurt de rand van de vulopening en het wasmiddelbakje schoon om schimmelvorming tegen te gaan!

Buitenkant van de wasautomaat reinigen

Een andere tip is om eens per week (of twee weken) de buitenkant van de machine en de rubbers en de klep van de vulopening schoon te maken met een sopje met groene zeep. Wanneer je daarna jouw kleren hebt gewassen is het aan te raden om de klep van de vulopening en het wasmiddelbakje open te laten staan, waardoor de kans op schimmel aanzienlijk verkleint. Tegenwoordig heb je ook wasmachines met zelfreinigende wasmiddellade.

Soda en vaatwastabletten

Een andere manier is om jouw wasmachine eens per maand leeg te draaien op 90 graden met een schep soda. Hierdoor raakt jouw wasmachine ontvet en worden de wasmachineleidingen weer schoon gemaakt. Je kunt ditzelfde trucje ook uitproberen met een vaatwastablet. Er is geen specifiek middel dat de voorkeur heeft bij het schoonmaken van de wasmachine. Zowel soda als een vaatwastablet zijn uitstekende producten die je goed kunnen helpen bij het schoonmaken van jouw wasmachine.

Miele wasmachine reiniging

Anderen bekeken ook