Hoe was ik op de beste manier viscose?

Viscose is een stof die behoort tot de synthetische stoffen. Het wordt vaak gebruikt in kleding, zoals in lingerie. De stof is een combinatie van houtcellulose en katoen en is een plantaardige kunstmatige vezel. Viscose is een mooi, zachte stof, dat tevens een zachte behandeling verdient. In grote lijnen valt het op dezelfde manier te wassen als katoen. Slimster geeft jou de precieze wasvoorschriften van viscose.

Zoek jij de beste koop wasmachine van 2024?
Beste wasmachine

Wasvoorschriften viscose

Op viscosekleding vind je altijd een kaartje met daarop de wasvoorschriften. Het is van belang om deze wasvoorschriften als eerste te bekijken wanneer je jouw kledingstuk gaat wassen. Omdat het materiaal de eerste keer kleur af kan geven is het verstandig om dit een eerste wasbeurt alleen te wassen in de wasmachine, zodat het niet afgeeft op andere kleding. Daarnaast is het aan te raden om geen wasmiddel met bleekmiddel te gebruiken.

Tevens krimpt viscose vrij snel, waardoor het niet verstandig is om het op een hoge temperatuur te wassen. Was viscose maximaal op 30 graden, zodat je voorkomt dat het kledingstuk straks een andere maat heeft. Gebruik daarnaast niet de droger, want ook hierdoor kan jouw kleding krimpen. Het beste kun je viscose kort wassen en na het wassen liggend laten drogen, zodat kreukels worden voorkomen en het materiaal niet zal krimpen.

hoe viscose wassen
Vermijd hoge temperaturen bij het wassen van viscose. Dit materiaal is ook niet geschikt voor de droger!

Hoe viscose wassen in de wasmachine?

Wil je viscose stof wassen in de wasmachine? Kies dan bij voorkeur voor het wol- of zijde wasprogramma. Doe het kledingstuk binnenstebuiten en was hem in een waszakje om wrijving te voorkomen. Om beschadigingen te voorkomen was je viscose kledingstukken liever niet samen met kleding waar ritsen of scherpe knopen op zitten.

Gebruik bij viscose wassen wolwasmiddel, of kies voor wasmiddel zonder bleek of neutrale zeep. Op deze manier kun je viscose veilig wassen in de wasmachine.

Viscose met de hand wassen

Je kunt er ook voor kiezen om viscose met de hand te wassen. Ook hier geldt dan dat je dit bij een maximale temperatuur van 30 graden moet doen. Wees voorzichtig bij het schoon wrijven of borstelen van viscose kledingstukken. Als de stof nat is, wordt viscose namelijk 50% minder sterk. De kans op slijtage is dus erg groot als je te hard boent.

Anderen bekeken ook