Bovenlader wasmachine kopen

Bovenlader wasmachines

Als jij op zoek bent naar een wasmachine, dan heb je de keuze uit diverse modellen, maar welk model past het beste bij jou? Op deze pagina geven wij je alle informatie over een bovenlader wasmachine. Hier op deze pagina zie je een aantal filtermogelijkheden, zoals de prijsklasse, afmetingen, energieklasse en merken voor bovenladers. Wanneer je deze filtermogelijkheden invult naar jouw wensen, dan vind je direct de wasmachines die het beste bij jou passen.

Wil je verschillende wasmachines met elkaar vergelijken? Selecteer dan tot maar liefst vier wasmachines en klik op ‘vergelijken’. Je vergelijkt op deze manier de verschillende types op alle specifieke kenmerken

8 resultaten
Salora WMR3350
Bovenbelading , 3 kg , Onbekend
Salora WMR3350
2,7
1 review
€ 99,-
2 prijzen
Bovenbelading
3 kg
Salora WMR3700TWIN
Bovenbelading , 3.6 kg , Onbekend
Salora WMR3700TWIN
8,4
3 reviews
€ 145,-
2 prijzen
Bovenbelading
3.6 kg
Hotpoint WMTG 722U FR/N
Bovenbelading , 7 kg , Energieklasse E
Hotpoint WMTG 722U FR/N
Geen reviews
€ 682,-
2 prijzen
Bovenbelading
7 kg
Camry Premium CR 8052
Bovenbelading , 3 kg , Onbekend
Camry Premium CR 8052
Geen reviews
€ 99,-
2 prijzen
Bovenbelading
3 kg
Salora WMR5350
Bovenbelading , 4.6 kg , Onbekend
Salora WMR5350
8,3
16 reviews
€ 115,-
2 prijzen
Bovenbelading
4.6 kg
Whirlpool TDLRBX 6252BS BE
Bovenbelading , 6 kg , Energieklasse B
Whirlpool TDLRBX 6252BS BE
Geen reviews
€ 649,-
1 prijs
Bovenbelading
6 kg
Hoover H3TFSMP48TAMCE-S
Bovenbelading , 8 kg , Energieklasse B
Hoover H3TFSMP48TAMCE-S
Geen reviews
€ 863,-
1 prijs
Bovenbelading
8 kg
Candy CST 272DE/1-47
Bovenbelading , 7 kg , Energieklasse F
Candy CST 272DE/1-47
Geen reviews
€ 571,-
1 prijs
Bovenbelading
7 kg

Bovenlader wasmachines vergelijken

Voordat je beslist welke bovenlader wasmachine je gaat kopen is het belangrijk om kieskeurig te vergelijken. Via ons filtersysteem kun je eenvoudig alle bovenladers vergelijken op prijs en functies. Kijk naar kenmerken die jij belangrijk vindt, zoals bijvoorbeeld het energielabel, de maximale vulcapaciteit of het programma-aanbod. Heb jij een wasmachine met bovenlader gevonden die voldoet aan al jouw wensen? Selecteer dan de webshop met de beste aanbieding en koop jouw wasmachine voor de laagste online prijs via Slimster!

Beste bovenlader wasmachine? Bekijk de test van Slimster!
Beste bovenladers

Hoe werkt een bovenlader?

Een bovenlader is een type wasmachine dat veel wordt gebruikt in landen als Australië, Canada en de Verenigde Staten. In Nederland gebruikt men dit type wasmachine nog veel minder, hier is de voorlader populairder. Maar dat is eigenlijk onterecht. Een bovenlader kan namelijk zeer handig zijn! In het geval van een bovenlader bevindt de deur zich aan de bovenkant van de machine, waardoor je het klepje open kunt doen terwijl jij kunt blijven staan. Hierdoor plaats je de vieze was gemakkelijk en snel in de wasmachine.

Omdat de bovenlader bovendien vrij klein is, is deze uitermate geschikt voor de kleinere huishoudens. Een bovenlader doet hierdoor dan ook niet onder voor een voorlader. Was-droogcombinaties zijn verkrijgbaar als bovenlader en voorlader.

bovenlader wasmachine

Voordelen bovenlader wasmachine

Om te weten of jij het beste een boven- of voorlader kunt aanschaffen is het handig om een rijtje te hebben met de voordelen van de bovenladers. Je vindt een opsomming met voordelen die de bovenlader voor jou kan hebben.

  • Gemakkelijk in gebruik: doordat de vulopening aan de bovenkant van het apparaat zit is het gemakkelijk om de was in de machine te deponeren. Je kunt hierbij gewoon blijven staan en hoeft dus niet te bukken. Een groot voordeel voor onder meer mensen met rugklachten.
  • Klein apparaat: omdat de bovenlader relatief klein / smal is, kun je dit apparaat overal gemakkelijk plaatsen. De wasautomaat neemt niet veel ruimte in beslag en dit kan voor kleine huishoudens een groot voordeel zijn. Heb je niet veel was te doen per keer, dan is een bovenlader zonder meer aan te raden.
Heb jij weinig ruimte om een wasmachine te plaatsen? Dan is een bovenlader ideaal. Deze wasmachines zijn namelijk smaller dan voorladers en makkelijker te plaatsen.

Wat zijn de nadelen van bovenladers?

Een bovenlader heeft echter ook een aantal nadelen, waardoor het niet voor ieder gezin slim is om een bovenlader wasmachine te kopen.

  • Kleinere trommel: de meeste bovenladers hebben minder trommelruimte dan een voorlader wasmachine. Vaak hebben ze een capaciteit van 6 of 7 kilogram wasgoed. Dit maakt een bovenlader niet geschikt voor grote gezinnen en huishoudens met veel wasgoed.
  • Niet geschikt voor was-droogzuil: omdat de opening aan de bovenkant zit, is een bovenlader niet geschikt voor een was-droogzuil. Je kunt er namelijk geen wasdroger bovenop plaatsen.
  • Lager toerental: veel bovenladers hebben een laag toerental en daardoor komt je was minder droog uit de machine. Je zal in de meeste gevallen een aparte droger nodig hebben, omdat de was te nat is om eventjes op te hangen.