Hoe was ik op de beste manier katoen?

Hoe was ik op de beste manier katoen?

Veel kledingstukken zijn gemaakt van katoen. Dit is een natuurlijk vezel dat niet snel slijt en zeer gemakkelijk te wassen is. Daarnaast is het een vochtabsorberend materiaal, heeft het slechts een geringe neiging tot elektrostatische lading en kost het relatief weinig. Genoeg redenen dus om kledingstukken van katoen te kopen.

Bij het wassen van katoenen kleren is het grote nadeel echter dat de kledingstukken snel gekreukt worden. Het is daarom belangrijk om katoenen kleren op een speciale manier te wassen. Slimster legt jou uit wat de beste wasvoorschriften voor katoenen kleren zijn.

Je kunt katoenen kleding het best wassen op 40 graden of lager en hierbij geen wasmiddel met bleek gebruiken!

Wasvoorschriften katoen

De eerste keer dat je een katoenen kledingstuk wast bestaat de kans dat het kleur afgeeft. Om te voorkomen dat het katoen op andere kleren afgeeft is het aan te raden om de katoenen stoffen de eerste paar wasbeurten apart te wassen. Zorg er wel voor dat de temperatuur van jouw wasmachine niet boven 40 graden komt, want als katoen voor de eerste keer wordt gewassen kan het namelijk krimpen.

Onder de 40 graden zit je in de zogenaamde “safe zone”. Voor witte katoenen kleding is het overigens juist wel aan te raden om te wassen boven 40 graden, omdat je zo de vlekken het beste uit de kleding haalt. Gebruik bij voorbaat geen wasmiddel met bleekmiddel, want dit is niet goed voor katoen.

Bekijk hier de wasmachines met de beste wasresultaten
Beste wasmachine

Katoen drogen

Een andere tip voor katoenen kleding is deze binnenstebuiten in de wasmachine te gooien. Zo voorkom je op de beste manier dat de kleding versleten raakt en van de buitenkant verkleurt. Doe dit ook wanneer je jouw katoen in de droger stopt. Zorg ervoor dat je bij het drogen de stand van de droger niet te hoog zet, vanwege dezelfde reden. Laat je de was echter drogen door de was op te hangen? Kies dan een plek uit waar de zon niet schijnt, omdat katoen kan verkleuren door de zon.

Anderen bekeken ook