Hoe kan ik het beste oude bloedvlekken verwijderen?

Iedereen heeft wel eens een wondje, maar wanneer hierdoor bloed in jouw kleding komt is dit natuurlijk vervelend voor de kledingstukken. Het is aan te raden om de bloedvlekken direct te verwijderen. Anders wordt het namelijk steeds moeilijker om de vlek uit de kleding te krijgen. Gelukkig kan dit vrij gemakkelijk door de tips op te volgen die Slimster jou geeft voor het verwijderen van bloedvlekken uit kleren!

Wij hebben de beste wasmachines van 2024 getest
Beste wasmachine

Bloedvlekken verwijderen uit kleding

Bloedvlekken verwijder je het beste door gebruik te maken van koud water. Hierdoor verdwijnen vrijwel alle bloedvlekken. Door heet water te gebruiken zorg je er echter juist voor dat bloed gaat stollen, dus het gebruik van koud water is aan te raden bij bloedvlekken.

Meng het koude water met soda en laat het even inwerken op de vlek. Je kunt ook ossengalzeep op de bloedvlek smeren. Hierna dien je de vlek weer af te spoelen met koud water en je kunt weer genieten van jouw frisse en bloedvrije kledingstuk!

Er zijn echter nog meer manieren om bloedvlekken te verwijderen, waarvan de bekendste waarschijnlijk de melkmethode is: giet om te beginnen een beetje melk over de vlek heen en dep met een schone doek over de melk heen. Als je dit hebt gedaan laat je het kledingstuk even draaien in de wasmachine en jouw bloedvlek is verleden tijd!

Ook met aspirine is het mogelijk om een bloedvlek te verwijderen. Hierbij los je een aspirine op in koud water en behandel je hiermee de bloed vlek. Spoel jouw kledingstuk uit met koud water en was het in de wasmachine. Je kunt dit ook doen met zout, kleurloze azijn of aardappelzetmeel.

Bloedvlekken kun je het best verwijderen uit kleding door koud water en soda te gebruiken!

Bloed uit kleding wassen tips

  • Gebruik koud water om bloed uit kleding te verwijderen
  • Met soda of ossengalzeep kun je ook bloedvlekken verwijderen
  • Giet melk over de vlek en dep met een schone doek. Vervolgens het kledingstuk wassen in de wasmachine
  • Los aspirine op in koud water en behandel hier de bloedvlek mee

Oude bloedvlekken verwijderen

Oude bloedvlekken verwijderen is iets moeilijker, maar is zeker niet onmogelijk! Een eerste manier om dit te doen is door vloeibaar wasmiddel op de vlek aan te brengen en dit een lange tijd in te laten werken, waarna je het kledingstuk mee laat spoelen in de wasmachine op de standen voorwas én hoofdwas.

Dit kun je ook doen met verdunde ammonia of indien het witte kleding is met verdunde waterstofperoxide. Dit laatste dien je een uur te laten inwerken en weg te spoelen met koud water.

  • Laat vloeibaar wasmiddel inwerken op de vlek en draai vervolgens een programma met voorwas en hoofdwas
  • Je kunt hierbij ook gebruik maken van verdunde ammonia, waterstofperoxide of biotex

Bloed uit matras verwijderen

Hoe kan ik het beste oude bloedvlekken verwijderen

Het kan wel eens voorkomen dat je een wond hebt die tijdens het slapen weer opengaat. Het bloed kan door je laken heen in je matras terecht komen. Gelukkig kun je bloedvlekken uit je matras verwijderen met behulp van koud water en zout. Hier maak je namelijk een soort schuurmiddel mee. Smeer dit op de bloedvlek en laat het intrekken.

Hierna verwijder je het mengsel met een handdoek van de vlek en wrijf je lichtjes van buiten naar binnen toe (zo loopt de vlek niet uit). Tot slot nog even behandelen met ossengalzeep en je bloedvlek is uit het matras gewassen.

Anderen bekeken ook