Wasmachine vergelijken op toerental

Wasmachines vergelijken op toerental

Wasmachines zijn beschikbaar met een verschillend aantal toeren. Via Slimster kan je wasmachines met 1000 tot en met 2000 toeren vergelijken en kopen tegen de laagste online prijs! Het aantal toeren zegt iets over de maximale centrifugesnelheid van de wasmachine. Over het algemeen geldt; hoe hoger het toerental, des te droger de was uit de machine komt!

Beste wasmachines? Bekijk de test van Slimster!
Beste wasmachines

Meer toeren = drogere was

Waarom is het belangrijk om te letten op het aantal toeren bij een wasmachine? Het toerental zegt iets over de droogcapaciteit van de wasautomaat. Hoe meer toeren, des te droger jouw wasgoed uit de trommel komt. Dit betekent dat een wasmachine met 1600 toeren of 1800 toeren de was beter droogt dan een model met 1000 toeren of 1200 toeren.

Wil je een nieuwe wasmachine kopen? Let dan goed op het aantal toeren per minuut (tpm) of rotaties per minuut (rpm). Als je geen droger hebt is het slim om een machine met hoog toerental te bestellen. Je hoeft de was dan nog maar kort op een rekje te laten drogen. Wasmachines met een hoger toerental zijn vaak wel duurder (en minder energiezuinig). Heb je dus al een goede wasdroger staan? Dan kun je iets op de prijs besparen door een wasmachine met lagere tpm aan te schaffen.

toerental wasmachines