Wasmachines vergelijken op functies

Wasmachines hebben veel verschillende functies die het wassen voor jou gemakkelijk maken. Wat dacht je van een beladingssensor of een automatisch doseersysteem? Via Slimster kun jij alle wasmachines vergelijken op deze functies en vervolgens online kopen tegen de laagste prijzen! De technologische ontwikkelingen zorgen er voor dat we steeds luxere wasautomaten kunnen kopen.

Waar het doen van de was vroeger een vervelend klusje was, nemen deze functionele wasmachines al het werk uit handen. Heb jij behoefte aan een specifieke functie? Wij helpen je graag bij het vinden van de wasmachines die deze bezitten!

Wasmachines vergelijken op functies

Om jou te helpen bij het vinden van wasmachines met specifieke functies hebben we een aantal kenmerken voor je uitgelicht. Kies de functie waar jij meer over wil weten en vergelijk direct alle modellen.

Wasmachine kopen? Bekijk Beste Koop & Getest!
Beste wasmachines

Automatisch doseersysteem

Wasmachines met een automatisch doseersysteem zorgen er voor dat precies genoeg wasmiddel wordt gebruikt. Sensoren bereken het gewicht en de vuilgraad van de was. Vervolgens kiest de wasmachine automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel. Zo gebruik je nooit teveel wasmiddelen.

automatisch doseersysteem wasmachine

Balanssysteem

Bijna alle nieuwe wasautomaten beschikken tegenwoordig over een balanssysteem. Dit systeem zorgt er voor dat de wasmachine en trommel stabiel blijven, ook tijdens het centrifugeren. Vroeger konden wasmachines tijdens het programma instabiel worden en schuiven over de vloer. Een balanssysteem functie voorkomt dit.

Beladingssensor

Wasmachines met een beladingssensor meten door middel van sensoren hoe vies jouw was is. Aan de hand hiervan kiest de wasmachine het perfecte wasprogramma. Dit Fuzzy-logic systeem zorgt er voor dat jouw wasgoed optimaal wordt behandeld. Bovendien helpt zo'n beladingssensor je te besparen op energiekosten.

AddWash / bijvulfunctie

Een shirtje of handdoek vergeten in de trommel te doen, maar heb je het wasprogramma al gestart? Geen nood, wasmachines met een bijvulfunctie stellen jou in staat om tijdens de wascyclus op een veilige manier was toe te voegen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de Samsung AddWash wasmachines.

samsung addwash

Timer wasmachine

Wasmachines met een timer bieden een soortgelijke functie als uitgestelde start. Door middel van de timer kun je precies instellen wanneer je de was klaar wilt hebben. Wil je 's nachts wassen, om van het daltarief te profiteren, en je wasgoed 's ochtends klaar hebben? Dan stel je dit eenvoudig met de timer functie in.

Uitgestelde start

Met de uitgestelde startfunctie kun je zelf bepalen wanneer je wasmachine begint aan zijn wasprogramma. Je kunt vaak kiezen voor een startvertraging van 4, 6, 8 of soms wel 12 uur. Met uitgestelde start kun je de was goed in plannen rondom je eigen agenda en houd je controle. Via Slimster vind je voorladers en bovenladers met deze functie.

Warmwateraansluiting

Wasmachines die over een warmwateraansluiting beschikken zijn energiezuiniger dan modellen met enkel een koudwateraansluiting. Deze functie, ook wel Hotfill genoemd, zorgt er namelijk voor dat het instromende water niet eerst verwarmd hoeft te worden door de wasautomaat. Dit scheelt aanzienlijk in het stroomverbruik.

Waterbeveiliging

Een onmisbare functie ter bescherming van je wasmachine is een waterslot. Deze waterbeveiliging zorgt er voor dat de watertoevoer afgesloten worden tijdens een storing of defect. Hiermee voorkom je lekkages, een verder beschadigde wasautomaat en schade aan je badkamer of bijkeuken.

Zelfreinigende wasmiddellade

Wasmachines vergelijken op functies

Een andere wasmachine functie die het voor jou gemakkelijker maakt is de zelfreinigende wasmiddellade. De wasmachine spoelt zelf de wasmiddelade door en houdt deze schoon. Zodoende heb jij minder schoonmaak- en onderhoudswerk aan de wasautomaat. De wasmachine is op deze manier aan minder slijtage onderhevig.