• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Otoplastieken

  Otoplastieken

  Maak afspraak
  Gratis & vrijblijvend

  Otoplastieken zijn op maat gemaakte gehoorbeschermers om gehoorschade te voorkomen. Met otoplastieken wordt het geluid gedempt tot een niet schadelijk niveau en blijven normale spraak- en omgevingsgeluiden behouden. Indien je wilt weten of je al gehoorschade hebt opgelopen kun je een hoortest laten uitvoeren door een audicien. Hij maakt een audiogram voor je waarop is te zien wat voor eventuele schade je hebt. Wil je gehoorverlies in de toekomst voorkomen? De audicien kan advies geven over otoplastieken en deze op maat maken voor jou!

  Oordoppen op maat

  Otoplastieken zijn dus ook veel meer dan standaard oordoppen en bestaan uit twee onderdelen, het oorstukje en een filtersysteem. Het oorstukje wordt volledig op maat gemaakt via een afdruk van de gehoorgang van een persoon. In het oorstukje wordt een filter geplaatst. Vaak is het filter in verschillende dempingsniveaus beschikbaar. Dragers van de otoplastieken kunnen zelf bepalen in hoeverre zij het geluid gedempt willen hebben, het filter kunnen ze soms ook zelf verwisselen. Deze oordoppen op maat bieden jou dus optimale bescherming van het gehoor!

  Gehoortest en advies over otoplastieken?

  Otoplastieken kosten en voordelen

  De prijs van otoplastieken is afhankelijk van de sterkte van het filter. De prijs van otoplastieken ligt vaak al snel boven de € 150,- maar ze hebben dan ook wel een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van universele gehoorbeschermers:

  • Ze zitten zeer comfortabel
  • Ze bieden optimale gehoorbescherming bij verschillende dempingsniveaus
  • Ze hebben een lange levensduur
  • Verkrijgbaar in kleuren én transparant
  • Filteren alleen schadelijke geluiden

  otoplastieken oordoppen

  Wanneer worden otoplastieken gebruikt?

  Otoplastieken worden voornamelijk gebruikt in de volgende situaties:

  • Wanneer je werkzaam bent in de bouw en bloot staat aan schadelijk geluid
  • Wanneer je werkzaam bent in een fabriek met luide machines
  • Tijdens het cabrio- of motorrijden
  • Jongeren gebruiken ze steeds vaker tijdens het uitgaan
  • Tijdens het klussen of het luisteren van harde muziek

  Otoplastieken op de motor

  Wanneer je veel in een cabrio of op een motor rijdt is het van belang dat je goede otoplastieken laat aan meten. Bij motor rijden is de kans op gehoorbeschadiging namelijk flink aanwezig. Dit komt niet alleen door het geluid van de motor maar ook van de windruis die langs de oren heen komt. Met goede otoplastieken heb je hier geen last meer van en bovendien kun je nog wel alle normale geluiden horen.

  Meer weten over audiologische begrippen, gehoorproblemen en terminologie? Wij leggen je alles uit in de Hoortest Wiki van Slimster.