Oordoppen voor zwemmen

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Als je een gevoelige gehoorgang hebt, dan is het verstandig om geen water in jouw oor te krijgen. Tijdens het zwemmen is de kans groot dat er water in de gehoorgang komt. Wanneer dit gebeurt kan de gehoorgang gaan ontsteken of er kunnen andere problemen met het oor ontstaan. Voor mensen, meestal zijn dit kinderen, met buisjes in de oren is het dragen van oordoppen tijdens het zwemmen een vereiste. Via Slimster kun je eenvoudig een afspraak maken voor zwemoordoppen op maat bij een audicien in jouw buurt.

Water en luchtvochtigheid

Het gaat niet alleen om het water zelf, maar ook om de luchtvochtigheid. In een zwembad is er een hoge luchtvochtigheid. Een hoge luchtvochtigheidsgraad zorgt er voor dat het oorsmeer in de oren niet optimaal zijn werk kan doen. Het oorsmeer wordt minder zuur en kan daardoor een minder goede bescherming bieden aan de gehoorgang.

Dit kan een gehoorgangontsteking tot gevolg hebben, deze ontsteking wordt ook wel een zwemmersoor genoemd. Wanneer je oordoppen draagt tijdens het zwemmen, dan wordt het oor beschermd tegen al deze ongemakken. Hierdoor kun je veilig deelnemen aan diverse watersportactiviteiten.

Oordoppen voor zwemmen op maat laten maken?
Maak een afspraak

Standaard oordoppen voor het zwemmen

Voor watersportactiviteiten zijn er diverse standaard oordoppen verkrijgbaar. Deze standaard oordoppen beschermen tegen zwemmersoor en zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Ook zijn deze geschikt als je trommelvliesbuisjes hebt. Ook als jouw oren niet nat mogen worden vanwege een beschadiging aan de gehoororganen bieden deze standaard oordoppen een uitkomst.

Deze oordoppen zijn relatief goedkoop, maar je hebt bij de standaard oordoppen geen garantie op 100% draagcomfort en bescherming. Dit komt doordat de oordoppen niet speciaal op maat zijn gemaakt voor jouw oren. Alle oren zijn uniek, wat het lastig maakt om een goede standaard te maken. Hierdoor kan het voorkomen dat er speling is tussen de oordop het oor, of dat de zwemdoppen net niet goed aansluiten.

zwemdoppen

Zwemdoppen op maat

Gelukkig kunnen oordoppen voor tijdens het zwemmen ook op maat gemaakt worden. Deze zwemdoppen bieden een optimale gehoorbescherming en hebben 100% draagcomfort. Deze zwemdoppen kun je bij een audicien bij jou in de buurt laten maken. Wil jij zwemdoppen op maat laten maken? Vul bovenaan deze pagina jouw gegevens in, zodat de dichtstbijzijnde StAr gecertificeerde audicien contact met je op kan nemen om een afspraak te maken.

Door zwemdoppen op maat te laten maken geniet jij van de beste bescherming en een optimaal draagcomfort!
Gratis horen offertes?
Geheel vrijblijvend
Oordoppen voor zwemmen