Oordoppen op werk

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Gehoorschade voorkomen is beter dan genezen. Heb jij tijdens jouw werk te maken met veel lawaai dan kan het lonen om gehoorbescherming te dragen. Vooral bij beroepen in de bouw, in de havens of in fabrieken kan het aantal decibel flink oplopen wat op termijn gevolgen kan hebben voor jouw gehoor. De aangesloten audiciens van Slimster kunnen je ook helpen met preventieve hulpmiddelen om slechthorendheid te voorkomen. Door oordoppen voor het werk op maat te laten maken bescherm je jouw oren optimaal!

Regels Arbowet en gehoorbescherming

De werkgever waarvoor je werkt heeft de verantwoordelijkheid dat hij veiligheidsmaatregelen neemt om het welzijn van zijn personeelsleden te waarborgen. Te veel lawaai wordt door de Arbowet ook als onveilige omstandigheid gezien. De Arbowet onderscheid de volgende geluidsniveaus.

80 dB: Een werkgever is verplicht om gehoorbescherming te bieden wanneer het volume op de werkplek meer dan 80dB bedraagt.

83 dB: Wanneer het volume op de werkplaats 83dB bedraagt mag jij als werknemer maximaal vier uur zonder gehoorbescherming werken. Na deze periode neemt de kans op beschadigingen enorm toe.

85 dB of hoger: Een werknemer moet tijdens het verrichten van zijn werk altijd gehoorbescherming dragen. Of dit oordoppen zijn of gehoorkappen is afhankelijk van de situatie.

Heb jij oordoppen op maat voor het werk nodig?
Maak een afspraak

Werk oordoppen op maat

Wanneer je langdurig standaard oordoppen in hebt kan dit als zeer oncomfortabel worden ervaren. Ook bieden universele oordoppen niet altijd de bescherming waar je naar op zoek bent. Wanneer jij dagelijks in de bouw werkt is het wel zo prettig om comfortabele oordopjes te dragen. Ben jij druk met het plaatsen van een dakkapel of een traprenovatie? Kies dan voor op maat gemaakte gehoorbescherming.

Om er zeker van te zijn dat de gehoorbescherming daadwerkelijk helpt kunnen oordoppen op maat uitkomst bieden. Vul jouw postcode bovenaan deze pagina in om een geheel vrijblijvende afspraak te maken bij de dichtstbijzijnde audicien.

oordoppen werk

Foam oordoppen voor het klussen

Heb jij niet vaak met werkgeluiden te maken, maar klus je af en toe in huis voor je hobby? Dan zoek je vast een goedkoper alternatief voor gehoorbescherming. Dan kun je kiezen voor foam oordoppen. Deze oordopjes hebben een comfortable pasvorm en bieden bescherming van jouw oren tijdens het klussen. Echter, je kunt deze oordoppen niet hergebruiken.

Ook sluiten ze de hele gehoorgang af waardoor ze niet alleen geluid filteren maar ook gesprekken moeilijker maken. Foam oordoppen zijn dus goedkoop, maar hebben wel enkele nadelen ten opzichte van op maat gemaakte werkdoppen.

Wil jij comfortabele oordoppen en de beste gehoorbescherming? Laat dan oordoppen op maat maken door een vakkundige audicien in jouw buurt!
Gratis horen offertes?
Geheel vrijblijvend
Oordoppen op werk