Oordoppen

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Wanneer je vaak wordt omgeven door luide geluiden, dan heeft dit gevolgen voor jouw gehoor. Je kunt zo makkelijk gehoorschade oplopen. Om gehoorbeschadiging te voorkomen kun je overwegen om oordoppen aan te gaan schaffen. Oordoppen zijn er in verschillende vormen, soorten, maten en kleuren. Ook werken niet alle oordoppen bij dezelfde situaties. StAr gecertificeerde audiciens bij jou in de buurt kunnen je helpen bij het vinden van de juiste oordoppen voor jou. Globaal gezien, zijn er twee verschillende oordoppen, de standaard oordoppen en oordoppen op maat.

Standaard oordoppen

Standaard oordoppen zijn verkrijgbaar van verschillende merken. Daarnaast is er nog de keus om wat voor soort geluiden het gaat. Gaat het om harde geluiden op het werk, geluidsoverlast, oordoppen tijdens het zwemmen, voor op de motor of oordoppen die jouw gehoor beschermen tijdens het uitgaan? Elke situatie is weer anders, waardoor het van belang is dat je met jouw audicien gaat kijken welke oordoppen voor jou geschikt zijn.

Een misvatting van oordoppen is dat deze duidelijk opvallen tijdens bijvoorbeeld het uitgaan. Er zijn verschillende type oordoppen tegen uitgaanslawaai die nauwelijks opvallen. De standaard oordoppen beschermen jouw gehoor redelijk tot goed. Wil je optimaal beschermd zijn tegen harde geluiden? Dan kun je oordoppen op maat laten maken bij de audicien bij jou in de buurt.

Heb jij oordoppen op maat nodig?
Maak een afspraak

Oordoppen op maat

Ieder oor is uniek, waardoor standaard oordoppen niet de optimale bescherming bieden voor jouw oren. Daarnaast is het draagcomfort van standaard oordoppen minder dan dat van oordoppen op maat gemaakt. Jouw audicien kan oordoppen voor je op maat maken. Een ander woord voor op maat gemaakte oordoppen is ‘otoplastieken’. De StAr gecertificeerde hoorwinkel kan perfect maatwerk leveren voor het juiste draagcomfort en optimale bescherming van jouw gehoor.

Heb jij oordoppen nodig?

Staan jouw oren vaak bloot aan harde geluiden? Je kunt altijd jouw gehoor laten testen. Via onze website kun je in contact komen met de dichtstbijzijnde audicien in jouw omgeving. Je weet direct of je al gehoorschade hebt opgelopen en wat je er aan kunt doen om verdere hoorschade te voorkomen.

De audicien kan je helpen met het uitzoeken van de juiste oordoppen voor bescherming van het gehoor. Mocht het zo zijn dat jouw oren er slechter aan toe zijn dan je dacht, dan kun je altijd samen met jouw specialistische hoorwinkel naar de mogelijkheden van een hoortoestel gaan kijken. Per leefsituatie is het verschillend welke oordoppen nodig zijn. Wij belichten een aantal verschillende oordoppen. Deze zijn:

oordoppen gehoorbescherming

Gehoorbescherming en hoortest

Direct in contact komen met een audicien bij jou in de buurt? Vul jouw postcode in bovenaan deze pagina en er wordt een afspraak gemaakt voor een geheel vrijblijvend en gratis advies over oordoppen!

Met oordoppen op maat kies je voor de beste bescherming en een beter draagcomfort!
Gratis horen offertes?
Geheel vrijblijvend
Oordoppen