Oordoppen voor uitgaan

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten

Ga jij regelmatig op stap? Bezoek je daarbij een discotheek, festival of concert? Dan heb je een grote kans om een gehoorbeschadiging op te lopen. De eisen op het gebied van de geluidsnormen bij discotheken liggen op de 110 dB, maar er gaan inmiddels stemmen op in de politiek om deze grens nog verder te verlagen. Bij 110 dB heb je namelijk ook nog steeds een kans op gehoorbeschadiging en dit al na enkele minuten blootstelling aan dit harde geluid. Gelukkig kun je met oordoppen voor uitgaan jouw oren beschermen. Vraag via Slimster een vrijblijvend adviesgesprek aan bij een audicien in jouw buurt!

Jongeren en gehoorbeschadiging

Vooral jongeren die wekelijks een discotheek bezoeken hebben een grote kans op een gehoorbeschadiging. Speciale oordoppen die jouw gehoor beschermen tegen de harde muziek zijn daarbij een uitkomst. Deze oordoppen dempen de muziek, zonder deze te vervormen. Door de jeugd wordt dit vaak als ‘stom’ of ‘niet stoer’ ervaren. Tegenwoordig zijn er oordoppen die zo goed als onzichtbaar zijn. De argumenten van de jeugd gaan hierdoor niet meer op.

Iedereen moet natuurlijk plezier blijven beleven tijdens het uitgaan, maar een gehoorbeschadiging oplopen is ongewenst. Iedereen kan meepraten over een piep in de oren of hebben last van ruis als men na het stappen weer naar huis gaat. Vaak heeft men hier de volgende dag nog last van. Zoals je misschien al verwacht had, is dit niet goed voor jouw oren. Deze piep of ruis kan permanent worden en dit noemen we tinnitus. De juiste bescherming is dan ook een absolute aanrader.

Jouw oren beschermen met oordoppen op maat?
Maak een afspraak

Oordoppen in twee varianten

Ook voor het personeel van uitgaansgelegenheden, muzikanten, geluidsmensen of roadies zijn deze oordoppen van harte aan te raden. De oordoppen voor uitgaan zijn verkrijgbaar in een standaard variant in verschillende formaten. Aangezien ieder oor anders is, zal de pasvorm van de standaard variant niet altijd even goed aansluiten aan het oor.

Wat een andere optie voor jou is, is oordoppen op maat laten maken bij jouw audicien in de buurt. Je kunt via Slimster in contact komen met de audicien bij jou in de buurt. De audicien neemt contact op met je om een afspraak te maken voor de op maat gemaakte oordoppen voor tijdens het uitgaan. Dit is een geheel vrijblijvende afspraak.

Gehoorbescherming voor muziek luisteren

Als je een beroep hebt in de muziek, of hobbymatig veel met muziek te maken hebt, dan bestaat er een kans dat je na verloop van tijd een beschadiging aan jouw gehoor oploopt. Veel muzikanten zijn zich inmiddels bewust van het feit dat langdurige blootstelling aan harde geluiden nadelig kan uitpakken voor het gehoor. Een gehoorbeschadiging is voor iedereen vervelend, maar voor muziekliefhebbers is dit net een gradatie erger.

Als jij als muzikant jouw eigen muziek niet meer kan horen, dan is de lol er snel van af, met alle nadelige gevolgen van dien. Een gemiddelde discotheek, concert of festival produceert al gauw 110 dB. Dit terwijl een gehoorbeschadiging al binnen enkele minuten opgelopen kan worden bij een geluidssterkte van 104 dB. Bescherming van jouw oren is daarom van belang als je van muziek houdt en graag naar festivals of concerten gaat.

festival oordoppen

Oordoppen op maat voor muzikanten / muziekliefhebbers

Het goede nieuws is dat er speciale oordoppen voor muzikanten en muziekliefhebbers zijn ontwikkeld. Deze oordoppen bieden een optimale bescherming voor de oren, doordat de filters in de oordoppen het geluid dempen. Deze oordoppen zijn zo ontwikkeld dat het geluid niet wordt misvormd. Zo kun je nog steeds volop genieten van de muziek. Ook kan deze gehoorbescherming aangesloten worden op een muziekspeler of bijvoorbeeld een draaitafel.

Doordat deze speciale oordoppen ook op muziekspelers aangesloten kunnen worden, zijn deze ook uitermate geschikt voor als jou regelmatig naar muziek luistert met een koptelefoon. Deze oordoppen zijn verkrijgbaar in een standaard uitvoering, maar kunnen ook speciaal voor je op maat worden gemaakt. Bij de op maat gemaakte oordoppen zijn er meerdere filters mogelijk. Daarnaast hebben deze oordoppen een perfecte pasvorm, bieden de optimale bescherming voor jouw oren en dempen de muziek zonder deze te vervormen.

Wil jij optimaal draagcomfort en de beste bescherming tijdens het uitgaan? Kies dan voor oordoppen op maat!
Gratis horen offertes?
Geheel vrijblijvend
Oordoppen voor uitgaan