Oordoppen op maat

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten

Oordoppen worden steeds populairder om het gehoor te beschermen. Of het nu gaat om oordoppen voor tijdens het uitgaan of voor op de motor, steeds meer mensen ontdekken dat oordoppen ideale gehoorbescherming biedt. Er zijn verschillende merken die oordoppen op de markt hebben gebracht als standaarduitvoering die geschikt zijn voor verschillende situaties. Vaak zijn deze standaard oordoppen in verschillende formaten beschikbaar waardoor er altijd wel eentje is die geschikt is voor jouw oren.

Toch hebben standaard oordoppen ook nadelen. Elk oor is uniek, waardoor standaard oordoppen nooit 100% goed aansluiten en geen 100% draagcomfort hebben. Doordat de oordoppen niet goed aansluiten, geven de oordoppen geen optimale bescherming bij hard geluid. Je kunt dan ook beter kiezen voor oordoppen op maat. Via Slimster vraag je eenvoudig een vrijblijvende afspraak aan bij een audicien in jouw buurt voor het aanmeten van oordoppen!

Waar zijn oordoppen op maat verkrijgbaar?

Je kunt bij jouw audicien terecht voor het laten aanmeten van oordoppen op maat. Deze oordoppen worden helemaal gemaakt naar de vorm van jouw oren. Hierdoor worden jouw oren volledig afgesloten en geven de oordoppen een volledige gehoorbescherming. Standaard oordoppen zijn vaak voor de buitenwereld zichtbaar, maar dit is niet het geval bij oordoppen op maat. Deze zijn vaak klein en doorzichtig, hierdoor zien mensen niet dat jij oordoppen draagt.

Op zoek naar de beste oordoppen op maat?
Maak een afspraak

Soorten gehoorbescherming

Er zijn verschillende filters voor in de oordoppen. Zo zijn er speciale oordoppen voor tijdens het motorrijden, tijdens het zwemmen of tijdens het uitgaan. De filters filteren de schadelijk frequenties uit het geluid zonder dit te vervormen. Je kunt bijvoorbeeld genieten van de muziek, zonder het risico op gehoorbeschadiging. Een ander voordeel van oordoppen op maat, is dat deze oordoppen langer mee gaan dan de standaard oordoppen. Bij een normaal gebruik van de oordoppen, gaan ze maar liefst vier jaar mee. Je kunt jouw op maat gemaakte oordoppen krijgen bij een StAr gecertificeerde hoorwinkel bij jou in de buurt.

Oordoppen op maat nodig?

Voor elke situatie heeft jouw audicien de juiste gehoorbescherming. Wil jij gehoorbescherming op maat laten maken? Vul dan bovenaan deze pagina jouw postcode in en een audicien bij jou in de omgeving neemt contact met je op voor een afspraak. Je kunt ook eerst een gesprek aanvragen over de mogelijkheden voor jou. Deze adviesgesprekken zijn geheel vrijblijvend.

oordoppen aanmeten

Hoe gaat het oordoppen aanmeten?

Nadat jij oordoppen op maat hebt, neemt een StAr gecertificeerde audicien uit jouw omgeving contact met je op. Je kunt dan samen een afspraak inplannen om de vestiging te gaan bezoeken. Eenmaal bij de vestiging aangekomen krijg je een persoonlijk gesprek met een hoorspecialist over wat jouw wensen en problemen zijn.

Om een goed beeld van jouw hoorproblemen te krijgen zal de hoorwinkel waarschijnlijk een gratis hoortest afnemen. Zo kan de audicien de staat van jouw gehoor goed in kaart brengen. Op basis van de uitslag van de hoortest zal de audicien de mogelijke opties met je bespreken. Mocht je al gehoorschade hebben opgelopen, dan zal de mogelijkheid van een hoortoestel ook aan bod komen.

Oordoppen op maat bieden een betere bescherming en draagcomfort dan de standaard (en goedkopere) oordoppen!

Hoortoestel of gehoorbescherming?

Mocht je in eerste instantie niet zo positief tegenover een hoortoestel staan, dan is er de mogelijkheid om een hoortoestel op proef mee naar huis te nemen. Je kunt jouw hoorapparaat dan in alle rust thuis uitproberen. Mocht er geen sprake van gehoorbeschadiging zijn, maar loop je wel een grote kans om in de toekomst gehoorbeschadiging op te lopen, dan zal de audicien jou voorlichten over gehoorbescherming. Als je enthousiast bent geraakt over oordoppen als geschoorbescherming, dan kan de audicien deze aanmeten.

Gratis horen offertes?
Geheel vrijblijvend
Oordoppen op maat