Gehoorleeftijd

Pascal van de Beek
Content Specialist
1 minuten

De gehoorleeftijd is een indicatie van de leeftijd van jouw gehoor. Het gaat uit van het principe dat, hoe ouder je wordt, hoe slechter ook jouw gehoor wordt. Als je echter al op jonge leeftijd gehoorproblemen krijgt is jouw gehoorleeftijd ouder dan je daadwerkelijke leeftijd. Oudere mensen daarentegen die nog veel beter kunnen horen dan gebruikelijk op deze oudere leeftijd hebben een jonge gehoorleeftijd. De hoorleeftijd geeft eigenlijk een indicatie over de kwaliteit van het gehoor met betrekking tot jouw leeftijd.

Test om jouw gehoorleeftijd te meten

Er zijn verschillende testen mogelijk om jouw gehoorleeftijd te testen. De audicien kan een gratis hoortest bij je afnemen. Dit is een kwalitatieve hoortest waarbij je een representatieve uitslag krijgt over de staat van jouw gehoor. Binnen enkele minuten weet je dan precies wat jouw exacte hoorleeftijd is. Via Slimster kun je een gratis gehoortest aanvragen bij een hoorspecialist in jouw buurt. Vul bovenaan deze pagina jouw postcode in en een aangesloten audicien neemt contact met je op.

Benieuwd naar jouw gehoorleeftijd?
Gratis hoortest

Gehoorleeftijd online testen?

Je kunt echter ook online jouw gehoorleeftijd testen. Dit kan bijvoorbeeld op deze website. Natuurlijk is dit geen professionele test, maar het kan wel een indicatie geven over jouw gehoorleeftijd. Voor een nauwkeurige uitslag met betrekking tot de hoorleeftijd bezoek je een StAr gecertificeerde audicien. De gediplomeerde hoorspecialisten kunnen je meteen verder helpen met professioneel advies als de hoorleeftijd hoger is dan jouw daadwerkelijke leeftijd. Indien je slechthorend bent geworden kan een hoortoestel uitkomst bieden bij jouw hoorproblemen.

gehoorleeftijd testen

Meer weten over audiologische begrippen, gehoorproblemen en terminologie? Wij leggen je alles uit in de Hoortest Wiki van Slimster.

Gratis horen offertes?
Geheel vrijblijvend
Gehoorleeftijd