CIC-hoortoestel

Pascal van de Beek
Content Specialist
1 minuten

Een CIC-hoortoestel is een variant op een In Het Oor toestel (IHO). CIC staat voor Complete in the Canal. Dit betekent dat het hoortoestel diep in de gehoorgang zit. Het voordeel hiervan is dat het gehoorapparaat niet zichtbaar is. Het toestel kan uit het oor worden verwijderd door een doorzichtig draadje dat aan het hoortoestel bevestigd is.

Het nadeel van dit hoortoestel is dat de gehoorgang aan een aantal eisen moet voldoen, hierbij valt te denken aan de vorm en de grootte. Niet iedereen komt in aanmerking voor een CIC-hoortoestel. Een ander nadeel is dat de batterij van een CIC regelmatig vervangen of opgeladen moet worden.

Voordelen CIC-hoortoestel

  • Hoortoestel bijna niet zichtbaar voor anderen
  • Geavanceerde technieken zoals Bluetooth
  • Natuurlijke werking oorschelp blijft behouden

Nadelen CIC-hoortoestel

  • Past niet in elke gehoorgang
  • Meer onderhoud nodig

cic-hoortoestel

Complete in the Canal hoortoestel functies

Een CIC-hoortoestel is geschikt voor zeer geavanceerde technieken. Hierdoor zijn deze hoorapparaten geschikt voor matig tot ernstig gehoorverlies. Ondanks het compacte formaat kun je met een CIC gehoorapparaat nog steeds eenvoudig het volume aanpassen of te wisselen van programma. Je kunt tegenwoordig zelfs jouw gehoorapparaat verbinden met je telefoon of Smart TV.

Door middel van Bluetooth communiceert je gehoortoestel met smartphones en andere apparaten. Zo kun je telefoongesprekken direct horen over je CIC-hoortoestel. Ook kun je het geluid van je favoriete film of serie streamen naar het gehoorapparaat.

Kom jij in aanmerking voor een CIC-hoortoestel?

Je kunt bij jouw audicien terecht om er achter te komen of jouw gehoorgang geschikt is voor een CIC-hoortoestel. Daarnaast neemt de StAr gecertificeerde audicien graag een gratis hoortest bij je af en licht je voor over wat de mogelijkheden voor jou zijn. Door bovenaan deze pagina jouw postcode in te vullen kun je in contact komen met de dichtstbijzijnde audicien.

Vrijblijvend advies over CIC hoortoestellen?
Maak een afspraak

Meer weten over audiologische begrippen, gehoorproblemen en terminologie? Wij leggen je alles uit in de Hoortest Wiki van Slimster.

Gratis horen offertes?
Geheel vrijblijvend
CIC-hoortoestel