Kaakgewricht problemen

Pascal van de Beek
Content Specialist
1 minuten

Wanneer er kaakgewricht problemen zijn, dan zijn er vaak ook klachten aan het gehoor. Dit komt doordat het bot dat het kaakgewricht van het oor scheidt erg dun is. Ontstekingsreacties van de kaak kunnen hierdoor makkelijk druk veroorzaken bij het gehoor. Ook kan er spanning ontstaan waardoor twee belangrijke spieren, de pterygoidus lateralis en de pterygoidus medialis, een normale oorfunctie in de weg staan. Er kunnen verschillende klachten aan het gehoor ontstaan bij kaakproblemen. Er valt te denken aan oorpijn, drukkend gevoel in de oren, oorsuizen, duizeligheid, subjectief gehoorverlies en hyperacusis.

Kaakgewrichtsproblemen

Door kaakgewricht problemen kun je verschillende gehoorproblemen ervaren, zoals:

  • Oorsuizen
  • Overgevoeligheid
  • Subjectief gehoorverlies
  • Oorpijn
  • Drukken gevoel
  • Duizeligheid
Vrijblijvend advies van een StAr-audicien?
Maak een afspraak

Spanning op de kaken

Vaak worden deze klachten veroorzaakt door overmatige spanning op de kaken. Dit ontstaat door stress, overbelasting of een acuut trauma. Maar ook veel kauwgom kauwen kan voor extra spanning op de kaakspieren zorgen. Deze spanning straalt door, ook naar de spieren die zorgen voor een goede functie van het gehoor.

Meer weten over audiologische begrippen, gehoorproblemen en terminologie? Wij leggen je alles uit in de Hoortest Wiki van Slimster.

Gratis horen offertes?
Geheel vrijblijvend
Kaakgewricht problemen