IHO-hoortoestel

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Een IHO-hoortoestel staat voor een In Het Oor hoortoestel. Dit is een onopvallend gehoorapparaat dat in jouw oorschelp zit. Het grote voordeel van een IHO ten opzichte van de AHO, is dat je geen irritatie achter jouw oor krijgt. In combinatie met een bril is een IHO bijvoorbeeld makkelijker dan een AHO-hoortoestel. Via Slimster maak je eenvoudig een afspraak bij een StAr-audicien voor meer advies over in dit type hoortoestel.

Variatie in IHO-hoortoestellen

Er zijn drie varianten van de In Het Oor hoortoestel verkrijgbaar, dit zijn:

 • Concha model: Dit model vult de oorschelp.
 • Mini IHO: De mini IHO past in jouw gehoorgang, maar blijft altijd zichtbaar
 • CIC IHO: Dit hoortoestel zit in de gehoorgang en is onzichtbaar.

Een reden om voor een IHO-hoortoestel te kiezen, is dat deze onzichtbaar zijn en het hoortoestel bevindt zich op een natuurlijke plaats.

Vrijblijvend advies over IHO hoortoestellen?
Maak een afspraak

Voordelen & nadelen IHO-hoortoestel

Het belangrijkste voordeel van een in-het-oor hoortoestel is dat deze compacter is en makkelijk in het oor past. Zo heb je geen hinder meer van een hoortoestel achter je oren. Bovendien worden deze gehoorapparaten altijd perfect op maat gemaakt, passend bij jouw situatie. Een IHO-hoortoestel is geschikt voor licht tot ernstig gehoorverlies en bij lichte tot matige fysieke activiteit.

Naast de voordelen zitten er ook nadelen aan de IHO vast. De IHO is gevoeliger voor beschadigingen door oorsmeer, vocht en stof, de kans op een oorontsteking is groot en dit hoortoestel is duurder. Een ander nadeel is dat de batterij van de IHO niet lang meegaat en de IHO werkt niet bij iedereen even goed.

 • Compact hoortoestel
 • Niet zichtbaar in het oor
 • Mogelijk om richting te horen
 • Altijd compleet op maat gemaakt
 • Geschikt voor licht tot ernstig gehoorverlies
 • Vaker batterijen vervangen
 • Niet handig bij zeer actieve mensen
 • Meer onderhoud vanwege vocht en oorsmeer

IHO hoortoestellen

Advies In-Het-Oor hoortoestel door audicien

Het is bij de keuze van een hoortoestel van belang dat jij je goed laat informeren. Wij van Slimster hebben de StAr gecertificeerde audiciens op een rij voor je gezet. Door bovenaan deze pagina jouw postcode in te vullen kom je in contact met de dichtstbijzijnde audicien. Deze audiciens hebben een breed kennisvlak. Hierdoor ben je verzekerd van een goede voorlichting over de mogelijkheden en kun jij de juiste keuze maken. Weet je niet zeker welk hoortoestel geschikt is voor jou, dan kun je er één op de proef mee naar huis krijgen.

Meer weten over audiologische begrippen, gehoorproblemen en terminologie? Wij leggen je alles uit in de Hoortest Wiki van Slimster.

Gratis horen offertes?
Geheel vrijblijvend
IHO-hoortoestel