• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Audiometrie

  Audiometrie

  Maak afspraak
  Gratis & vrijblijvend

  Letterlijk vertaald is audiometrie de bepaling van de gevoeligheid en sterkte van het gehoor. Audiometie is een onderzoek van een audioloog waarbij hij of zij met een audiometer jouw gehoorgevoeligheid bepaalt. Met een hoortest wordt daarna de hoordrempel gemeten. Audiometrie bestaat daarnaast uit meerdere soorten onderzoeken om de mate van slechthorendheid te bepalen. Denk bijvoorbeeld aan een diagnostische meting of een audiometrisch toon onderzoek om te bepalen in hoeverre woorden nog goed te verstaan zijn.

  Audiometrie onderzoek

  Een audiometrisch onderzoek is een onderzoek naar jouw gehoor. Een onderdeel van dit onderzoek is ook een hoortest. Uit de hoortest komt een audiogram naar voren waarop exact te zien is in hoeverre jouw gehoor nog intact is of dat het beschadigd.

  Toonaudiometrie

  Hier wordt het horen van tonen getest. Je krijgt een koptelefoon op en een drukknop in je hand. Door de hoofdtelefoon krijg je verschillende tonen te horen. Als je een pieptoon hoort druk je op de knop. Door afwisselend harde en zachte tonen te laten horen kan jouw gehoordrempel worden bepaald.

  Spraakaudiometrie

  Ook voor het testen van het horen van spraak draag je een hoofdtelefoon. Je krijgt een aantal woorden te horen en dient deze woorden zo nauwkeurig mogelijk na te zeggen. Op deze manier wordt de spraakverstaanbaarheid vastgesteld.

  Vrijblijvend jouw gehoor laten testen?

  Interpretatie audiometrie onderzoek

  Wanneer je een audiometrisch onderzoek hebt laten uitvoeren heb je dus een audiogram. De audicien of audioloog kan op basis van het audiogram aangeven in hoeverre jouw gehoor is beschadigd. Indien je gehoorschade hebt opgelopen zullen zij je een advies geven over de mogelijke oplossingen die er voor jou zijn. Er zijn tegenwoordig vele soorten hoortoestellen die bij verschillende situaties aansluiten.

  audiometrie onderzoek

  Audiometrisch onderzoek uitvoeren?

  Indien je last hebt van gehoorproblemen adviseren wij je eerst om een hoortest aan te vragen via Slimster. De bij ons aangesloten audiciens zijn allemaal StAr-gecertificeerd en bieden de allerhoogste kwaliteit. Vul jouw postcode in bovenaan deze pagina en vraag eenvoudig een gratis hoorscan aan. Een toon- of spraakaudiogram duurt zo'n 10 tot 15 minuten. Het gehele audiometrische onderzoek zal ongeveer 25 minuten in beslag nemen.

  Meer weten over audiologische begrippen, gehoorproblemen en terminologie? Wij leggen je alles uit in de Hoortest Wiki van Slimster.