LIHO-hoortoestel

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Een LIHO-hoortoestel wordt achter het oor gedragen. LIHO staat voor luidspreker in het oor. Het kleine luidsprekertje zit in jouw oor. Door de draad ontvangt je een natuurlijk en helder geluid. Een LIHO-hoortestel heeft enkele verschillen met andere hoortoestellen. Deze zullen we hier op Slimster uitleggen. Wil jij vrijblijvend advies over LIHO hoortoestellen? Vraag eenvoudig een gratis hoortest en adviesgesprek aan bij een audicien in jouw buurt!

Verschil LIHO-hoortoestel met andere hoortoestellen

Bij hoortoestellen die achter het oor worden gedragen (AHO) komt het geluid via een slangetje het oor binnen. Bij de LIHO hoortoestellen gaat het geluid via een dunne draad over de luidspreker het oor in. Het geluid komt direct in jouw oor, waardoor de kwaliteit van het geluid beter is dan bij de andere AHO-hoortoestellen. Door de dunne draad is het LIHO-hoortoestel ook minder zichtbaar dan de andere gehoorapparaten.

  • Betere geluidskwaliteit
  • Minder zichtbaar
  • Geschikt voor ernstig gehoorverlies

Let op: omdat de luidspreker in het gehoorgang zit dien je deze goed te onderhouden. Maak hem regelmatig schoon en vrij van oorsmeer.

Vrijblijvend advies over LIHO hoortoestellen?
Maak een afspraak

LIHO biedt betere geluidskwaliteit

Bij de standaard achter-het-oor hoortoestellen zit de luidspreker in het gehoorapparaat zelf. Bij een Luidspreker-in-het-oor hoortoestel zit de luidspreker in de gehoorgang. Dit zorgt voor een betere kwaliteit van het gehoor. Bij een standaard hoorapparaat moet het geluid via de toonbocht en een slangetje naar het oor worden gebracht. Hierdoor ontstaat verlies van geluidskwaliteit en wordt de frequentierespons piekerig.

Dit maakt een LIHO ook geschikt voor mensen met een ernstige vorm van slechthorendheid. Er wordt een oorstukje op maat gemaakt waar de luidspreker in wordt geplaatst. Zo kan iemand met ernstig gehoorverlies profiteren van een goede versterking én kwaliteit van het geluid.

LIHO hoortoestel

Gratis hoortest

Slimster biedt je de kans om gratis jouw gehoor te testen. Dit kan door bovenaan deze pagina jouw postcode in te vullen. De dichtstbijzijnde audicien zal contact met je opnemen. Na de gratis hoortest zal jouw StAr gecertificeerde audicien je een passend advies geven wat voor jou de meest geschikte oplossing is. Kom er nu achter of een LIHO-hoortoestel de oplossing voor jou is.

Meer weten over audiologische begrippen, gehoorproblemen en terminologie? Wij leggen je alles uit in de Hoortest Wiki van Slimster.

Gratis horen offertes?
Geheel vrijblijvend
LIHO-hoortoestel