Gehoorcentrum

Pascal van de Beek
Content Specialist
1 minuten

Een gehoorcentrum is een zelfstandig audicien. De zelfstandig audicien is onafhankelijk en daarom niet gebonden aan merken waar franchisers dat vaak wel zijn. Vaak zit een dergelijk hoorcentrum in een gebied waar geen franchisers zitten. Dit komt met name door de concurrentie van de grote ketens. Deze zijn vaak veel bekender in de maatschappij. Veel mensen bezoeken liever een franchise dan een zelfstandig hoorcentrum. Toch is dit niet terecht.

Gehoorcentrum met StAr-certificaat

De meeste gehoorcentrums hebben gewoon een StAr certificaat en beschikken over de modernste apparatuur en gediplomeerd personeel. Doordat ze niet gebonden zijn kunnen ze deskundig advies geven over jouw hoorproblemen. Doordat ze vaak meer merken in het aanbod hebben kan het hoortoestel nog beter afgestemd worden op jouw hoorproblemen. Een gehoorcentrum geeft eerlijk en persoonlijk advies waarin jouw wensen absoluut centraal staan.

Jouw gehoor testen bij een Gehoorcentrum?
Maak een afspraak

Gratis hoortest en hoortoestellen

Vaak kun je een gratis hoortest bij een zelfstandig hoorcentrum aanvragen. Naast deskundig advies over hoortoestellen bieden deze hoorspecialisten vaak nog meer. Vaak hebben ze speciale hoorspecialisten in dienst als bijvoorbeeld een audioloog die nauw samenwerken met een KNO-arts. Een audioloog heeft specialistische kennis en apparatuur om jouw hoorproblemen zo nauwkeurig mogelijk in kaart te brengen.

gehoorcentrum hoortest

Gehoorbescherming

Ook bieden ze hulpmiddelen bij jouw hoorproblemen en hoortoestellen, maatwerk met betrekking tot gehoorbescherming en oordoppen, en hulp bij vergoedingen vanuit de zorgverzekering. Wil je jouw gehoor laten testen door een audicien bij jou in de omgeving? Je kunt dan bovenaan deze pagina jouw postcode invullen. De dichtstbijzijnde audicien zal dan contact met je opnemen.

Meer weten over audiologische begrippen, gehoorproblemen en terminologie? Wij leggen je alles uit in de Hoortest Wiki van Slimster.

Gratis horen offertes?
Geheel vrijblijvend
Gehoorcentrum