Hoorbrillen

Pascal van de Beek
Content Specialist
1 minuten

Als je zowel een verslechterd gehoor, als een verslechterd zicht hebt, dan is een hoorbril misschien wel de oplossing voor jou. Di is een hoortoestel en een bril op sterkte in één. Het praktische voordeel van een hoorbril is dat je geen problemen hebt met een Achter Het Oor hoortoestel en een bril. Met een hoorbril is dit probleem verleden tijd.

  • Hoortoestel en bril in één
  • Verschillende varianten
  • Ideaal bij gehoorgangproblemen

Verschillende soorten hoorbrillen

Hoorbrillen zijn er in verschillende varianten. Een hoortoestel kun je bijvoorbeeld loskopen en op jouw bril laten plaatsen, maar het kan ook dat er een minuscuul gehoorapparaat aan de poot van de bril wordt gemonteerd. Dit wordt ook wel luchtgeleiding genoemd. Een andere variant van een hoorbril maakt gebruik van beengeleiding. Hierbij wordt het geluid overgebracht door middel van het been. Trillingen op het bot zorgen voor een grote verstaanbaarheid.

Vrijblijvend jouw gehoor laten testen?
Gratis gehoortest

Hoorbril met beengeleiding

Een beengeleidingsbril is de meest toegepaste hoorbril. Op de brilpoot zit een beengeleider. Voor mensen met geleidingsverlies is dit een goede oplossing. Vooral als een in-het-oor hoortoestel niet mogelijk is, bijvoorbeeld door chronische oorgangontstekingen. De beengeleider drukt tegen mastoïd aan achter het oor. Door trillingen wordt het geluid overgbracht naar het slakkenhuis. Hierdoor versterkt het geluid en kan je beter horen.

Luchtgeleiding hoorbril

Er zijn ook hoorbrillen waarbij een klein hoorapparaat is gemonteerd aan de pot. Zo kan er een klein luidsprekertje in de gehoorgang worden gestoken. Dit soort hoorbrillen met luchtgeleiding zijn handig wanneer er weinig ruimte achter het oor is voor zowel een hoortoestel als bril.

hoorbril

Hoorbril iets voor jou?

Wil jij weten of er ook een geschikte hoorbril voor jou is? Kom dan nu in contact met de dichtstbijzijnde audicien door bovenaan deze pagina jouw postcode in te vullen. Jouw audicien geeft je graag meer informatie over de mogelijkheden qua hoorbrillen die er voor jou zijn.

Meer weten over audiologische begrippen, gehoorproblemen en terminologie? Wij leggen je alles uit in de Hoortest Wiki van Slimster.

Gratis horen offertes?
Geheel vrijblijvend
Hoorbrillen