Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
DSW Zorgverzekeraar vergoeding hoortoestellen

DSW Zorgverzekering vergoeding hoortoestellen

Maak afspraak
Gratis & vrijblijvend

Heb jij een zorgverzekering van DSW zorgverzekeraar? Dan ben je vast benieuwd hoe het zit met de vergoedingen voor een hoortoestel. Bij Slimster bekijken we de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen van DSW zorgverzekeraar. Je hebt recht op een vergoeding voor een gehoorapparaat als je voldoet aan enkele voorwaarden. Denk onder andere aan een gehoorverlies van minimaal 35 dB en een advies van KNO-arts of audioloog. Je krijgt dan een vergoeding van maximaal 75% op de aanschaf van een hoortoestel. De overige 25% valt onder jouw eigen bijdrage. De eigen bijdrage kan dekkend gemaakt worden door de juiste aanvullende verzekering van DSW Zorgverzekeraar.

Vergoeding hoortoestel DSW Zorgverzekeraar basisverzekering

De basisverzekering van DSW Zorgverzekeraar is een restitutiepolis. Dat wil zeggen dat je een vrije keuze hebt van jouw zorgaanbieder, in dit geval de audicien. Als je aan de voorwaarden voldoet krijg je een vergoeding voor het aankoopbedrag van 75% van jouw categorie hoortoestel. De overige 25% van het aankoopbedrag is voor eigen rekening, tenzij je de juiste aanvullende verzekering hebt afgesloten bij DSW Zorgverzekeraar. Ook hoorhulpmiddelen zoals een FM geluidsoverdrachtsysteem, ringleiding of wekapparaat worden vergoed vanuit de basispolis.

Vrijblijvend jouw gehoor laten testen?

Vergoeding hoortoestel DSW Zorgverzekeraar aanvullende verzekeringen

Bij DSW Zorgverzekeraar zijn er 4 verschillende aanvullende verzekeringen die je af kunt sluiten. Namelijk AV-Compact, AV-Standaard, AV-Top en AV-Student. Slechts 1 van deze aanvullende zorgverzekeringen biedt een extra dekking voor de eigen bijdrage van 25%. De AV Compact, AV Standaard en AV Student bieden geen extra dekking. De AV Top wel:

  • AV Top: 100% vergoeding tot een maximum van €250,- per 5 jaar (vergoeding eigen bijdrage)

Eigen bijdrage voor hoortoestellen?

Deze aanvullende zorgverzekering zal in de meeste gevallen niet voldoende zijn om de gehele eigen bijdrage te dekken. Wel blijft er een veel kleiner bedrag over voor eigen rekening. De vergoeding bij DSW Zorgverzekeraar kan met de AV Top aanvullende verzekering dan ook veel hoger oplopen dan 75%. Al is het bedrag van 250 euro over 5 kalenderjaren natuurlijk niet erg hoog. Bovenstaande vergoedingen voor een gehoorapparaat bij DSW Zorgverzekeraar zijn voor 2021 en komen uit het vergoedingen-overzicht op de website van DSW zorgverzekeringen.

dsw hoortoestel vergoeding

Andere zorgverzekeraars

Benieuwd naar de hoortoestel vergoeding van andere verzekeraars? Bekijk hieronder alle zorgverzekeringen.