De Nederlandse zorgverzekeraar CZ behoort tot de top 3 van grootste Nederlandse zorgverzekeraars. CZ heeft 3,6 miljoen verzekerden die onder het concern gerekend worden. OHRA en Delta Lloyd vallen ook onder de CZ-groep. Bij CZ kun je terecht voor zowel de basisverzekering als voor aanvullende verzekeringen. Vanuit de basisverzekering kun je bij CZ een vergoeding krijgen voor de aanschaf van een hoortoestel tot maximaal 75%. De overige 25% valt onder jouw wettelijke eigen bijdrage, maar kan met een aanvullende verzekering ook gedekt worden. Bij Slimster lees je meer over de CZ zorgverzekeringen en de vergoedingen voor jouw gehoorapparaat!

Vergoeding hoortoestel CZ basisverzekering

Bij CZ kun je kiezen uit 3 verschillende basisverzekeringen. De Zorgbewustpolis en de Zorg-op-maatpolis zijn naturapolissen. Hierdoor krijg je een maximale vergoeding voor jouw hoortoestel bij audiciens waar CZ een contract mee heeft afgesloten. Ga je naar een niet-gecontracteerde audicien? Dan ligt de vergoeding lager. Hierdoor zul je zelf meer moeten bijbetalen.

De Zorgkeuzepolis tenslotte is een restitutiepolis. Hierbij heb je zelf de keuze in audiciens. De maandelijkse kosten liggen voor deze polis wel hoger. Voldoet alles aan de voorwaarden? Dan krijg je een vergoeding van 75% op de aanschaf van een hoortoestel.

Vrijblijvend jouw gehoor laten testen?

Vergoeding hoortoestel CZ aanvullende verzekeringen

Bij CZ kun je kiezen uit 7 aanvullende verzekeringen. De Start, Basis, Gezinnen en de Jongeren aanvullende verzekeringen kennen geen extra dekking voor de eigen bijdrage van een hoortoestel. De andere 3 aanvullende verzekeringen kennen dat wel.

  • 50 plus: 100% tot een maximum van €300,- per hoortoestel (vergoeding eigen bijdrage)
  • Plus: 100% tot een maximum van €100,- per hoortoestel (vergoeding eigen bijdrage)
  • Top: 100% tot een maximum van €200,- per hoortoestel (vergoeding eigen bijdrage)

Eigen bijdrage voor hoortoestellen?

Deze aanvullende dekking zal in sommige gevallen niet voldoende zijn om de gehele eigen bijdrage te dekken. De vergoeding vanuit CZ wordt echter wel een stuk groter dan 75% van het aankoopbedrag. Hierdoor ben jij met een dekkende aanvullende zorgverzekering van CZ goedkoper uit. Bovenstaande cijfers gelden voor 2021 en komen uit de Pakketvergelijker op de website van CZ zorgverzekeringen.

cz vergoeding hoortoestel

Hoorhulpmiddelen

Overige hoorhulpmiddelen worden voor 100% vanuit de basisverzekering vergoed. Denk hierbij aan ringleidingen, soloapparatuur, IR- en FM-apparatuur voor geluidsoverdracht. Deze vergoeding geldt bij CZ echter alleen als je naar een leverancier gaat waar zij afspraken mee hebben gemaakt. De vergoeding voor hoortoestellen omvat ook de batterijen en accu's bij de eerste levering. Nieuwe hoortoestel batterijen worden dus niet vergoed.