De oprichting van Univé gaat terug naar 1794, maar bestaat in haar huidige vorm pas sinds 1991. Je kunt er terecht voor verschillende soorten verzekeringen, waaronder de zorgverzekering. Heb jij een zorgverzekering van Univé en wil je weten voor welke vergoedingen je in aanmerking kunt komen bij de aanschaf van een gehoorapparaat? Lees dan gauw verder.

Vanuit de basisverzekering kun je een vergoeding voor de aanschaf van een hoortoestel krijgen van maximaal 75% van de aanschafprijs. De overige 25% is de wettelijke eigen bijdrage, maar die kan opgevangen worden met de juiste aanvullende verzekering van Univé. Voordat je in aanmerking kunt komen voor een vergoeding voor jouw hoortoestel dien je wel aan de voorwaarden te voldoen. Zo moet je o.a. ten minste 35 dB gehoorverlies hebben en onderzocht worden door een KNO-arts of audicien.

Vergoeding hoortoestel Univé basisverzekering

Bij Univé kun je 2 soorten basisverzekeringen afsluiten. Zorg Select en Zorg Geregeld zijn naturapolissen, Zorg Vrij is een restitutiepolis. Bij beide soorten verzekeringen kun je in aanmerking komen voor de vergoeding van 75%. Echter zul je bij een natura verzekering een audicien moeten bezoeken waar Univé contracten mee heeft afgesloten. Ga je toch naar een andere audicien waar geen contract mee is afgesloten? Dan krijg je een lagere vergoeding. Bij een restitutieverzekering heb je de vrije keuze uit audiciens. Als aan de voorwaarden is voldaan krijg je altijd een vergoeding van 75%.

De Basisverzekering Univé Zorg Select is het goedkoopst, gevolgd door Univé Zorg Geregeld. Univé Zorg Vrij biedt vrije keuze, maar hier betaal je dan ook het meest voor.

Vrijblijvend jouw gehoor laten testen?

Vergoeding hoortoestel Univé aanvullende verzekeringen

Bij Univé kun je verschillende aanvullende verzekeringen en aparte modules afsluiten. Niet alle aanvullende verzekeringen bieden een extra dekking voor de eigen bijdrage, maar de volgende verzekeringen bieden dat wel:

  • Aanvullend Beter: 100% tot een maximum van €250,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage)
  • Aanvullend Best: 100% tot een maximum van €500,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage)

Bovenstaande vergoedingen voor een gehoorapparaat via Univé gelden voor 2021. De vergoedingen zijn niet gewijzigd ten opzichte van 2019.

unive vergoeding hoortoestel