Zekur vergoeding hoortoestellen

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Zekur is onderdeel van Univé en richt zich op jongeren die gemakkelijk online de zorgverzekering willen afsluiten. Alhoewel veel pakketten zijn afgestemd op zorg die jongeren kunnen gebruiken, kan iedereen van jong tot oud deze zorgverzekering afsluiten. Ook bij Zekur kun je in aanmerking komen voor een vergoeding voor de aanschaf van een hoortoestel. Je kunt een maximale vergoeding van 75% krijgen met een eigen bijdrage van 25%.

Een aanvullende verzekering kan de eigen bijdrage verder afdekken. Wil jij in aanmerking komen voor de vergoeding voor een hoortoestel? Dan moet je wel voldoen aan de voorwaarden, zoals o.a. een gehoorachteruitgang van minimaal 35 dB en onderzoek door een audioloogi.

Vergoeding hoortoestellen Zekur basisverzekering

Bij Zekur kun je de basisverzekering "Gewoon ZEKUR" afsluiten. Dit is een naturapolis, wat wilt zeggen dat je voor de maximale vergoeding enkel terecht kunt bij audiciens waar Zekur een contract mee heeft afgesloten. Ga je toch naar een niet-gecontracteerde audicien? Dan krijg je een lagere vergoeding en een hogere eigen bijdrage. De vergoeding kan dan 50% of 70% bedragen in plaats van 75%.

Wil je vrije keuze? Kies dan voor de "Gewoon ZEKUR Vrij" restitutiepolis. Bij deze verzekering heb je vrije keuze uit alle zorgverleners in Nederland. Naast de basisverzekering kunt je ook een aanvullende verzekering afsluiten bij Zekur voor een extra vergoeding voor de eigen bijdrage.

Vrijblijvend jouw gehoor laten testen?
Gratis gehoortest

Vergoeding hoortoestel Zekur aanvullende verzekeringen

Bij Zekur kun je kiezen uit 1 extra aanvullende verzekering. Dit is het “Extra ZEKUR” pakket met een aanvullende zorgverzekering. In deze aanvullende zorgverzekering vind je een extra vergoeding voor de eigen bijdrage. Daarnaast biedt Zekur losse modules met een doorlopende reisverzekering, tandartsverzekering en fysiobehandelingen.

  • Extra ZEKUR: 100% tot een maximum van €250,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage)

Wettelijke eigen bijdrage hoortoestel

Alhoewel deze extra vergoeding vanuit het aanvullende pakket waarschijnlijk niet helemaal dekkend zal zijn voor de eigen bijdrage, zul je met dit aanvullende pakket het hoortoestel toch voor een zeer klein bedrag uit eigen portemonnee kunnen krijgen. Bovenstaande vergoedingen gelden voor 2024. De hoortoestel vergoedingen van Zekur komen van de zorgpremie berekening op de website van Zekur.

zekur hoortoestellen vergoeding

Andere zorgverzekeraars

Benieuwd naar de hoortoestel vergoeding van andere verzekeraars? Bekijk hieronder alle zorgverzekeringen.

Gratis horen offertes?
Geheel vrijblijvend
Zekur vergoeding hoortoestellen