• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  TakeCareNow vergoeding hoortoestellen

  TakeCareNow vergoeding hoortoestellen

  Maak afspraak
  Gratis & vrijblijvend

  TakeCareNow is een jongerenverzekering en is onderdeel van Zilveren Kruis. Dit wil echter niet zeggen dat mensen worden uitgesloten met een oudere leeftijd. Iedereen kan in principe een zorgverzekering bij TakeCareNow afsluiten, alleen ligt de nadruk op vergoedingen die jongeren goed kunnen gebruiken, zoals vergoedingen voor anticonceptie of buitenlanddekking tijdens reizen.

  Je kunt zowel een basisverzekering als aanvullende verzekeringen bij TakeCareNow afsluiten. Standaard krijg je een vergoeding van 75% voor de aanschaf van een hoortoestel. De overige 25% valt onder jouw wettelijke eigen bijdrage. Je komt alleen in aanmerking voor de vergoeding als je aan de voorwaarden voldoet zoals een gehoorverlies van 35 dB en onderzoek door een KNO-arts of audicien.

  Per 1 januari 2015 is TakeCareNow overgenomen door Zilveren Kruis. Het is dus niet meer mogelijk om een basisverzekering of aanvullende verzekering af te sluiten. Voor de hoortoestellen vergoeding in 2020 verwijzen we je naar de polisvoorwaarden van Zilveren Kruis.

  Hoortoestel vergoeding TakeCareNow Basisverzekering

  Bij TakeCareNow kun je 1 basisverzekering afsluiten. Deze naturapolis heet de “TakeCareNow! Internetbasispolis”. Bij deze naturapolis kun je enkel terecht voor de volledige vergoeding van 75% bij audiciens waar TakeCareNow een contract mee heeft afgesloten. Uiteraard heb je wel de keuze om een andere, niet-gecontracteerde audicien te bezoeken. De vergoeding zal dan echter een stuk lager uitvallen. Denk hierbij aan 50% of 70% van het aanschafbedrag.

  Bij een restitutiepolis was dit anders geweest. Daar heb je wel de vrije keuze in audiciens en, als aan alle voorwaarden is voldaan, krijg je de maximale vergoeding van 75%. Hoe zit het met eventuele extra vergoedingen voor de eigen bijdrage met een aanvullende verzekering van TakeCareNow?

  Vrijblijvend jouw gehoor laten testen?

  Hoortoestel vergoeding TakeCareNow aanvullende verzekeringen

  Bij Take Care Now zijn er 3 verschillende aanvullende verzekeringen af te sluiten. Geen van deze aanvullende verzekeringen kennen een vergoeding voor de wettelijke eigen bijdrage. Enkel voor gehoorbescherming kun je éénmalig terecht voor een vergoeding. Hierdoor zul je met een zorgverzekering van TakeCareNow altijd de 25% eigen bijdrage zelf moeten betalen.

  Vanaf 2015 valt de Take Care Now zorgverzekering onder Zilveren Kruis Achmea. De vergoedingen van de aanvullende pakketten, t@ke 1, t@ke 2 en t@ke 3, is de laatste jaren hetzelfde gebleven. Ook in 2020 worden hoortoestellen niet aanvullend verzekerd. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan wordt jouw gehoortoestel altijd 100% vergoed. Dit geldt zowel voor de basisverzekering als voor alle aanvullende pakketten.

  Andere zorgverzekeraars

  Benieuwd naar de hoortoestel vergoeding van andere verzekeraars? Bekijk hieronder alle zorgverzekeringen.