Salland valt onder het merk van Eno en bestaat al meer dan 150 jaar. Deze regionale zorgverzekeraar streeft naar toegankelijke en betaalbare zorg. Je kunt zowel een basisverzekering als verschillende aanvullende verzekeringen bij Salland afsluiten. Wil jij een hoortoestel aanschaffen? Dan krijg je een vergoeding van maximaal 75% van Salland. De overige 25% valt onder de wettelijke eigen bijdrage.

Deze eigen bijdrage kan verder dekkend worden gemaakt met een aanvullende verzekering van Salland. Wil je ook in aanmerking komen voor de vergoeding voor de aanschaf van jouw gehoorapparaat? Je moet om te beginnen voldoen aan de voorwaarden zoals o.a. een slechthorendheid met 35 dB gehoorverlies.

Vergoeding hoortoestel Salland basisverzekering

Vanuit de basisverzekering van Salland krijg je een vergoeding van maximaal 75%. De zorgpolis van Salland is een naturapolis. Dit betekent dat je geen vrije keuze hebt als het gaat om zorgverleners. Sallend werkt in de provincies Gelderland en Overijssel, daarom hebben zij goede afspraken met deze regionale zorgaanbieders. Bij audiciens heb je dus niet de vrije keuze. Enkel bij gecontracteerde audiciens krijg je de maximale vergoeding van 75% als je aan alle voorwaarden voldoet.

Bezoek je toch een niet-gecontracteerde audicien? Dan valt de vergoeding lager uit. De eigen bijdrage wordt daardoor groter. Heeft u ook een aanvullende verzekering van Salland? Dan kan de vergoeding hoger uitvallen.

Vrijblijvend jouw gehoor laten testen?

Vergoeding hoortoestel Salland aanvullende verzekeringen

Bij Salland Zorgverzekeringen kun je 4 verschillende aanvullende verzekeringen afsluiten. Bij de Start aanvullende verzekering vind je geen vergoeding voor de eigen bijdrage. De overige 3 kennen dat wel:

  • Extra: 100% tot een maximum van €100,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage).
  • Plus: 100% tot een maximum van €200,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage).
  • Top: 100% tot een maximum van €300,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage).

Deze vergoedingen voor de wettelijke eigen bijdrage komen uit het budget voor hulpmiddelen.

Wettelijke eigen bijdrage hoortoestellen

Deze vergoedingen voor een gehoorapparaat via Salland gelden voor 2021. De vergoedingen ten opzichte van vorig jaar voor de aanvullende verzekeringen zijn gelijk gebleven. De genoemde bedragen komen uit het Vergoedingenoverzicht aanvullende verzekeringen 2021 van de website van Salland zorgverzekeringen.

salland hoortoestel vergoeding