De Energiek zorgverzekering is speciaal gericht op de vrouw. Energiek is een initiatief van Eno, waar ook verzekeraars als Salland en HollandZorg onderdeel van uitmaken. Alhoewel Energiek zich speciaal richt op de vrouw, kunnen ook mannen een zorgverzekering bij Energiek afsluiten. Energiek levert zowel een basisverzekering als meerdere aanvullende zorgverzekeringen. Voldoe jij aan de voorwaarden voor een vergoeding hoortoestel? Dan kun je vanuit de basisverzekering een vergoeding van maximaal 75% krijgen voor de aanschaf van een gehoorapparaat. De overige 25% valt onder de wettelijke eigen bijdrage en zal je zelf moeten betalen.

alert
Energiek is per 1 januari 2016 gestopt en overgedragen aan Salland. Hierdoor is het niet meer mogelijk om een Energiek zorgverzekering af te sluiten in 2021.

Vergoeding hoortoestel Energiek basisverzekering

De Energiek Basisverzekering is een zogenaamde combipolis. Voor sommige zorgverleners heb je een vrije keuze, terwijl je bij andere zorgverleners voor de maximale vergoeding terecht kunt bij gecontracteerde zorgverleners. Het is in feite een combinatie van een naturapolis en een restitutiepolis.

Voor audiciens geldt dat je voor de maximale vergoeding van 75% terecht kunt bij StAr-gecertificeerde audiciens. Slimster werkt enkel samen met StAr-gecertificeerde audiciens, dus je zit bij ons altijd goed. De overige 25% van het aankoopbedrag is de wettelijke eigen bijdrage. Heb jij een aanvullende verzekering van Energiek? Dan is het in sommige gevallen mogelijk om de 25% eigen bijdrage verder af te dekken.

Vergoeding hoortoestel Energiek aanvullende verzekeringen

Bij Energiek vind je 4 verschillende aanvullende zorgverzekeringen. De Start aanvullende verzekering geeft geen extra dekking. De overige 3 wel:

  • Extra: 100% tot maximaal €100,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage)
  • Plus: 100% tot maximaal €200,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage)
  • Top: 100% tot maximaal €300,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage)
Vrijblijvend jouw gehoor laten testen?

Energiek is nu Salland ZorgDirect

Deze extra vergoedingen vanuit de aanvullende verzekeringen van Energiek kun je gebruiken om de eigen bijdrage verder af te dekken. Dit zal niet in alle gevallen volledig dekkend zijn, maar de eigen bijdrage die je zelf zult moeten betalen zal een stuk lager liggen. Deze vergoedingen gelden voor 2015. Per 1 januari 2016 is Energiek overgegaan in Salland ZorgDirect. Het is dus niet meer mogelijk om een zorgverzekering af te sluiten bij Energiek.