Nationale-Nederlanden vergoeding hoortoestellen

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Nationale-Nederlanden behoort tot de NN Group, een Nederlandse financiële dienstverlener. Naast hypotheken en spaarproducten biedt Nationale-Nederlanden ook zorgverzekeringen aan. Van 1988 tot 2009 is Nationale-Nederlanden zelfs hoofdsponsor van het Nederlands Elftal geweest. De zorgverzekering van NN is er voor alle mensen die hun gezondheid op de eerste plaats zetten.

Zo kun je er ook terecht voor een vergoeding van jouw gehoorapparaten. Vanuit de basisverzekering wordt altijd 75% van de prijs vergoed. De resterende 25% valt onder de wettelijke eigen bijdrage en deze moet je zelf betalen. Toch kun je dit ook gedekt krijgen door een aanvullende verzekering bij Nationale-Nederlanden af te sluiten.

Vergoeding hoortoestel Nationale-Nederlanden basisverzekering

Bij Nationale-Nederlanden kun je kiezen voor 1 basisverzekering en dit is een restitutiepolis. Dit betekent dat jij een vrije zorgkeuze hebt. NN wil namelijk dat jij de regio hebt over de beste zorg. Je kunt dus zelf kiezen naar welke audicien je gaat voor het aanmeten van een hoortoestel. Met de Nationale-Nederlanden Zorgverzekering ben je goed verzekerd en krijg je dus altijd 75% van de aanschafprijs van jouw gehoortoestel vergoed. Uiteraard dien je wel aan de voorwaarden voor hoortoestel vergoeding te voldoen, zoals een gehoorverlies van ten minste 35 dB en onderzoek door een audioloog.

Vrijblijvend jouw gehoor laten testen?
Gratis hoortest

Wil je de wettelijke eigen bijdrage van 25% ook graag vergoed krijgen? Dan kun je bij veel zorgverzekeraars een aanvullende verzekering afsluiten. Dit maakt jouw zorgverzekering duurder, maar kan er wel voor zorgen dat je jouw hoortoestellen volledig gratis krijgt.

Aanvullende verzekering hoortoestel Nationale-Nederlanden

Wil je een extra aanvullende verzekering afsluiten om de wettelijke eigen bijdrage af te dekken? Dan heb je bij Nationale Nederlanden de keuze uit 5 verschillende aanvullende polissen. Van deze verzekeringen bieden er drie een extra dekking voor hoortoestellen.

  • Start = geen extra dekking
  • Combi = geen extra dekking
  • Extra = 500 euro uit het budget voor hulpmiddelen per jaar
  • Compleet = 1000 euro uit het budget voor hulpmiddelen per jaar
  • Comfort = 1250 euro uit het budget voor hulpmiddelen per jaar

nationale-nederlanden vergoeding hoortoestel

Wettelijke eigen bijdrage gehoorapparaat

Door te kiezen voor de aanvullende verzekering Extra, Compleet of Comfort van Nationale-Nederlanden krijg jij een flink bedrag extra vergoed. Dit kun je gebruiken om de wettelijke eigen bijdrage van 25% voor jouw hoortoestel te betalen. Dit komt uit het budget voor hulpmiddelen, waar bijvoorbeeld ook ringleidingen onder vallen. In veel gevallen zul je hiermee jouw gehoorapparaat volledig vergoed krijgen. Deze vergoedingen van NN geldig in 2024 en komen van hun website.

Andere zorgverzekeraars

Benieuwd naar de hoortoestel vergoeding van andere verzekeraars? Bekijk hieronder alle zorgverzekeringen.

Gratis horen offertes?
Geheel vrijblijvend
Nationale-Nederlanden vergoeding hoortoestellen