Zorgverzekering vergelijken

Wat voor dekking kies jij?

Wij van Slimster vinden het belangrijk dat je de verschillende zorgverzekeraars goed vergelijkt voor het kiezen van de verzekering met de laagste zorgpremie. Bedenk van te voren of je een basisverzekering wil afsluiten of een aanvullende verzekering met onder andere fysio, tandarts of alternatieve geneeswijzen. Met een aanvullende zorgverzekering liggen de prijzen hoger dan bij de basisverzekering. Verzekeringsmaatschappijen bieden ook zorgverzekeringen aan speciaal voor studenten.

De voordelen van vergelijken bij Slimster:

  • Je oude verzekering wordt opgezegd;
  • Je hebt 14 dagen bedenktijd;
  • Je krijgt een bevestiging van de overstap.

Overstappen zorgverzekeraar voor 2024

Wil jij een nieuwe zorgverzekering afsluiten? Bij Slimster kun je snel de goedkoopste verzekering vinden door eerst de zorgverzekeraars en hun prijzen te vergelijken met elkaar. Daarnaast kun je kiezen voor een basisverzekering, maar deze kun je ook aanvullen met fysiotherapie en tandarts. Hierna kun je eenvoudig de zorgverzekering aanvragen en de oude zorgverzekeraar wordt voor je opgezegd. Een zorgverzekering is verplicht in Nederland en je kunt maar één keer per jaar overstappen, namelijk op 1 januari. Zorg dus dat je voor deze datum verandert van verzekering, want dit kan flink wat geld schelen op de maandpremie. In 2024 hebben zorgverzekeringen wederom een verplicht eigen risico van 385 euro.

Verschil budget, natura of restitutie?

  • Budgetpolis: dit is de goedkoopste polis, maar het aanbod van zorgaanbieders waar je terecht kunt is beperkt. Je hebt hierin dus geen vrije keuze.
  • Naturapolis: deze polis biedt een ruimer aanbod van zorgaanbieders dan de budgetpolis. Je kunt naar bijna ieder ziekenhuis, maar je hebt meestal niet de vrije keuze voor een fysiotherapeut of andere specialist.
  • Restitutiepolis: je kiest zelf de specialist of ziekenhuis waar je naar toe wilt. Je hebt namelijk de vrije keuze. De premie ligt hierdoor wel hoger dan bij de eerder genoemde polissen.

Tussentijds wisselen van zorgverzekering

Nieuw afgesloten zorgverzekeringen gaan pas op 1 januari in. Tussentijds overstappen kan alleen maar in bepaalde situaties. Dit geldt voor als je 18 jaar wordt, als je terugkomt uit dienstverband, bij scheidingen of als je in Nederland komt wonen en uit het buitenland komt. Ook wanneer jouw polisvoorwaarden worden gewijzigd, is het mogelijk om te wisselen. Je kunt natuurlijk wel nu alvast de zorgverzekeringen vergelijken, zodat je alvast weet welke het meest goedkoop is.

Zorgverzekering tussentijds wijzigen

Zorgverzekering

Bij de zorgverzekeraars OHRA en Delta Lloyd kun je de verzekering tussentijds één keer wijzigen. Dit kan alleen bij een zwangerschap, als je een kind adopteert, als je gaat samenwonen of verhuizen of bij het verliezen van je baan. Let op: dit kan alleen bij sommige pakketten. Lees daarom goed de polisvoorwaarden door.