Inboedelverzekeringen vergelijken

Met je eigen spullen ben je extra voorzichtig. Wanneer er iets gebeurt in huis, wil je dat jouw smart tv, computer, bank en kleding goed zijn verzekerd. Hiervoor heb je een inboedelverzekering nodig. Hiermee zorg je voor een dekking die past bij jouw inboedel en via Slimster kun je verzekeraars en hun verzekeringen online vergelijken en direct afsluiten. Of je nu gaat samenwonen of als je op kamers gaat, door te vergelijken vind je de geschikte inboedelverzekering voor jouw eigen huis of appartement.

Inboedelverzekering afsluiten: waar op letten?

Het is niet verplicht om een verzekering voor je inboedel te nemen. Natuurlijk is zo’n verzekering wel erg handig, want al je eigen spullen zijn verzekerd wanneer er bijvoorbeeld brand uitbreekt of als er wordt ingebroken. Voor het vinden van de juiste verzekering moet je op verschillende zaken letten. Door deze zaken in te vullen in de filter, komt de verzekering die het meest van toepassing is naar voren. Hiervoor willen wij weten of je in bijvoorbeeld een rijtjeshuis, vrijstaand huis of huurwoning woont. En hoeveel kamers heeft jouw huis in totaal? Voor het berekenen van de maandpremie willen wij ook graag van je weten of je de eigenaar van het huis bent, of dat je de woning huurt (bijvoorbeeld als je student bent). Misschien heb je om inbraak te voorkomen al zelf beveiliging aangebracht. Ook dit kan invloed hebben op de prijs.

Om de goedkoopste inboedelverzekering voor jou te vinden willen wij tot slot nog de oppervlakte weten en het netto maandelijks inkomen. Met deze gegevens kunnen wij jou de verzekering bieden met volledige dekking of uitgebreide dekking en door deze te vergelijken met elkaar vind je ook nog de laagste prijs.

Tip: als je een nieuwe inboedelverzekering afsluit en nog een andere hebt lopen, moet je deze opzeggen. Dit kun je iedere dag doen, maar er is wel vaak een maand opzegtermijn. Bij een verhuizing kun je de huidige verzekering meenemen. Geef in dit geval wel het nieuwe adres door.

Uitgebreide dekking of volledige dekking

Je hebt de keuze uit een volledige dekking (all risk) of een uitgebreide dekking met of zonder eigen risico. Een uitgebreide dekking verzekert jouw inboedel bij onder andere de volgende situaties:

  • Inbraak en diefstal;
  • Stormschade;
  • Bedorven voedsel na uitvallen ijskast door stroomstoring;
  • Schade door lekkage;
  • Brandschade.

Tip: spullen uit jouw auto gestolen? Ook dit kun je claimen op de inboedelverzekering. Hier valt de autoradio niet onder, spullen mogen niet in het zicht liggen en de auto moet op slot zijn geweest. Deze vergoeding is trouwens wel beperkt. Schade aan de auto zelf valt onder de autoverzekering.

Verschil inboedel en opstal

Inboedelverzekering

De betekenis van inboedel is alles wat je mee kunt nemen en niet vast aan de woning zit. Dus bijvoorbeeld een tv, telefoon, printer en, tuinstoelen en eettafel vallen onder de inboedel. Bij een opstalverzekering zijn jouw eigendommen verzekerd die vast aan het huis zitten. Denk hierbij aan de keuken, de badkamer of een vastgespijkerde vloer.

Tip: bij Slimster kun je ook heel eenvoudig een opstalverzekering, rechtsbijstandverzekering, autoverzekering of zorgverzekering afsluiten.