Rechtsbijstandverzekeringen vergelijken

Verzekering kiezen voor rechtsbijstand? Als je een rechtsbijstandverzekering hebt, betekent het dat de kosten zijn gedekt die je maakt om je gelijk te halen in een juridisch conflict. De juristen van de verzekeraar geven je advies en bemiddelen tijdens zo’n conflict. Dit kan een onenigheid zijn met de verhuurder of buren, een conflict in het verkeer met een andere bestuurder of bijvoorbeeld een echtscheiding. Je kunt een eigen advocaat kiezen, maar dit kan ook via de verzekeringsmaatschappij. Het voordeel van de juristen van de verzekeraar is dat zij met een rechtsbijstandverzekering onbeperkt zijn gedekt.

Bij Slimster kun je de verzekeringen en hun kosten vergelijken en de beste rechtsbijstandverzekering vinden voor jouw persoonlijke situatie. Wanneer je een verzekering hebt gevonden die bij je past, kun je deze hierna eenvoudig afsluiten.

Wanneer rechtsbijstand inschakelen?

Een rechtsbijstandverzekering is nuttig wanneer je een geschil met bijvoorbeeld de buurman hebt. Je krijgt namelijk direct hulp bij het conflict. Je kunt om rechtsbijstand vragen bij de volgende zaken:

  • Je hebt een juridische vraag;
  • Je hebt een conflict met een persoon, bedrijf of organisatie;
  • Je wilt jezelf verdedigen bij een claim;
  • Je wilt schade verhalen die iemand anders heeft gemaakt.

Belangrijk: bij conflicten die spelen op het moment van het afsluiten van de rechtsbijstandverzekering, kun je geen beroep doen op de rechtsbijstand. Voor het indienen van bijvoorbeeld een claim geldt meestal een wachttermijn. Dit verschilt per categorie en is een van de redenen waarom rechtsbijstand veelal wordt afgewezen.

Meer informatie en veel voorkomende vragen over de rechtsbijstandverzekering kun je vinden via het Juridisch Loket.

Maandpremie berekenen

Via Slimster kun je de premie per maand berekenen, zodat je precies weet wat de kosten zijn. Hiervoor kun je eerst aangeven welk bedrag je wilt verzekeren en voor welke categorieën/modules je rechtsbijstand wilt hebben. Voor de berekening horen wij ook graag van hoe de gezinssamenstelling is, zodat de beste verzekering voor jou naar voren komt.

Waarom rechtsbijstandverzekeringen vergelijken?

Rechtsbijstand

Door de verzekeringen te vergelijken vind je niet alleen de beste rechtsbijstandverzekering, maar ook de goedkoopste. Rechtsbijstand is belangrijk, maar het is begrijpelijk dat je er niet te veel voor wilt betalen. Wij bieden jou de voordeligste verzekering aan die je daarna gemakkelijk kunt afsluiten via de website van de verzekeringsmaatschappij.

Tip: als je al een rechtsbijstandverzekering hebt en een nieuwe neemt, moet je de oude verzekering opzeggen. Bij de meeste kan dit gelukkig op ieder moment. Bij sommige verzekeraars kun je pas na het eerste jaar opzeggen of overstappen. Hierbij geldt vaak een maand opzegtermijn. Lees voor meer informatie hierover goed de polisvoorwaarden door.