Aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Schade waar je wettelijk aansprakelijk voor bent kun je verzekeren met een aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering geldt ook voor andere gezinsleden en huisdieren. Dit kan schade zijn aan een laptop van iemand anders die je kapot maakt of bijvoorbeeld als je hond een antieke vaas bij de buren omver loopt. Dit geldt ook als jij voor letselschade bij iemand anders zorgt. De aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Wel is het aan te raden om zo’n verzekering te nemen. Een ongeluk kan namelijk zo gebeuren en deze kosten kunnen hoog zijn wanneer iemand bij jou een claim indient. Voor particulieren wordt deze verzekering ook wel de AVP genoemd. Door de aansprakelijkheidsverzekeringen te vergelijken bij Slimster, vind je de goedkoopste AVP en de verzekering die het best bij jou past.

Voorbeeld: wanneer een kapotte waterleiding op jouw grond schade veroorzaakt bij de buren, ben je ook aansprakelijk. Je hoeft de schade dus niet altijd zelf te veroorzaken

AVP met lage maandelijkse premie

De AVP is niet verplicht, maar je kunt je tegen een lage premie al verzekeren. Door bij Slimster de verzekeringen te vergelijken, kun je op jaarbasis al tientallen euro’s besparen. Wanneer je een ongeluk veroorzaakt en je wordt aansprakelijk gesteld, kan dit een flink bedrag worden dat je moet betalen. Het bedrag kan zelfs zo hoog zijn, dat je het niet kunt betalen en dat de gedupeerde helemaal geen vergoeding krijgt. Met een AVP voorkom je deze situaties en daarom is het altijd verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Tip: veel mensen noemen een aansprakelijkheidsverzekering ook wel een WA-verzekering. Toch is een WA (wettelijke aansprakelijkheid) iets anders. Dit begrip kennen wij ook wel van autoverzekeringen.

Wie zijn er meeverzekerd?

Aansprakelijkheidsverzekering

In gezinsverband zijn de volgende personen meeverzekerd met een AVP:

  • De persoon die de verzekering afsluit
  • Zijn of haar echtgenoot/echtgenote of geregistreerde partner
  • Samenwonende personen
  • Kinderen onder 18 jaar
  • Kinderen boven de 18 jaar (ongehuwd), inwonend of voor studie uitwonend
  • Inwonende ouders, schoonhouders en grootouders
  • Logés
  • Huispersoneel (bij werkzaamheden voor verzekerde)
  • Huisdieren zoals hond of kat