Reisverzekeringen vergelijken

Als je op reis gaat in of buiten Europa of bijvoorbeeld met vakantie naar Australië of New York, is het nuttig om een reisverzekering af te sluiten. Je bent tijdens de reis namelijk verzekert bij ongevallen. Bij Slimster kun je online verschillende reisverzekeringen vergelijken, zodat je de beste verzekering kunt kiezen die bij jou en bij de reis past in het binnenland of buitenland. Of je nu gaat wintersporten, duiken of backpacken, sommige verzekeraars hebben een verzekering die speciaal is afgestemd op deze reizen. Je kunt ook zelf het dekkingsgebied kiezen voor de reis of vakantie: Nederland, Europa of wereld.

Door het online vergelijken vind je dus de meest goedkope reisverzekering die jouw verzekert voor onder andere diefstal, ziektekosten, autopech en vervangend vervoer. Ook kun je verzekeringsmaatschappijen met hun polissen vergelijken voor als je langer dan 60 of 90 dagen op reis gaat. Een doorlopende reisverzekering is in zo'n geval de beste optie.

Verschil kortlopende en doorlopende reisverzekering

Als je minder dan 21 dagen met vakantie gaat, is een kortlopende reisverzekering een goede optie. Bijvoorbeeld bij een weekend weg, weekje Londen of twee weken kamperen in Frankrijk. Deze aflopende reisverzekering afsluiten doe je voor het aantal dagen dat je weg bent. Hierna loopt de tijdelijke verzekering automatisch af. In veel gevallen kan een doorlopende goedkoper zijn dan een kortlopende. Bijvoorbeeld bij grote gezinnen of groepen. Daarom adviseren wij om alle mogelijkheden goed te vergelijken.

Ga je dan langer dan 21 dagen weg door bijvoorbeeld op wereldreis te gaan of een lange reis te maken? In dit geval kies je voor een doorlopende verzekering, want je bent hiermee het hele jaar verzekerd en deze blijft hierna doorlopen. Als je in een jaar vaker op reis gaat, is doorlopend ook de meest voordelige keuze. Hierdoor hoef je niet steeds een losse reisverzekering te nemen.

Tip: maak een weloverwogen keuze voor de reisverzekering, want je kunt de polis alleen voor vertrek nog aanpassen. Als je eenmaal op reis bent, staat de verzekering met polisvoorwaarden vast.

In welke landen heb je dekking?

Reisverzekering vergelijken

De dekking in jouw reisverzekering is van invloed op de prijs die je betaalt per maand. Maar wat verstaan wij nu onder de soorten dekking:

  • Dekking Nederland: Je bent alleen verzekerd in het binnenland, maar hier zijn meestal dagtrips naar bijvoorbeeld Duitsland of België wel bij inbegrepen.
  • Dekking Europa: Deze dekking geldt voor alle Europese landen. De Europadekking kan ook kosten vergoeden in de Canarische Eilanden, Madeira en alle niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Dit zijn onder meer Marokko, Turkije, Israël en Egypte.
  • Dekking wereld: hiermee heb je dekking in alle landen en werelddelen. Ideaal dus voor een wereldreis of een vakantie naar een ver land!