Verzekeringen vergelijken

Ben je op zoek naar een nieuwe verzekering of wil je jouw bestaande verzekering oversluiten? Bij Slimster kan je eenvoudig verzekeringen vergelijken en zo de beste deal vinden voor jouw situatie. We hopen dat je een verzekering weinig hoeft te gebruiken, maar een goede verzekering is onmisbaar. Gelukkig kan iedereen zelf verzekeringen vergelijken, om welke verzekering het ook gaat. Bij Slimster kan je diverse verzekeringen vergelijken: voor je woning of auto, voor je gezondheid of reis. Of vergelijk andere soorten verzekeringen met elkaar.

Verzekering vergelijken

Door het vergelijken van verzekeringen kan je vaak eenvoudig besparen op de kosten. Bekijk voor jezelf welke verzekeringen je hebt afgesloten en hoeveel je maandelijks, per kwartaal of jaarlijks betaalt. Grote kans dat je een goedkope verzekering kunt afsluiten dan je nu hebt. Werk voor jezelf uit welke behoeftes je hebt en zoek een verzekering die daarbij aansluit.

Soorten verzekeringen

Verzekeringen

Verzekeringen zijn te verdelen in 3 soorten:

  • Schadeverzekeringen
  • Levensverzekeringen
  • Zorgverzekeringen

Wat zijn schadeverzekeringen?

Schadeverzekeringen zijn verzekeringen waarmee je het financiële risico dekt van schade. Denk hierbij aan je autoverzekering, reisverzekering of inboedel- of opstalverzekering.

Wat zijn zorgverzekeringen?

Zorgverzekeringen verzekeren je voor ziektekosten. In Nederland is er een basis zorgverzekering, deze is verplicht. Daarnaast zijn er ook aanvullende zorgverzekeringen, zoals een tandartsverzekering, fysiotherapie of brillen en lenzen. Uiteraard zijn er nog meer aanvullende zorgverzekeringen.

Wat zijn levensverzekeringen?

Met een levensverzekering verzeker je het financiële risico bij overlijden of als je op een vooraf afgesproken moment nog leeft. Voorbeelden van een levensverzekering zijn een uitvaartverzekering, beleggingsverzekering en de overlijdensverzekering.