Caravanverzekering vergelijken

Ga jij graag met de caravan op vakantie? Dan wil je natuurlijk zorgeloos kunnen genieten en niet bang zijn voor schade die niet wordt vergoed. In dat geval is het afsluiten van een caravanverzekering een slimme keus. Zo weet je zeker dat mogelijk schade aan jouw caravan wordt vergoed zonder veel administratieve rompslomp. Maar wat is nu de goedkoopste caravanverzekering met de beste polisvoorwaarden? Via Slimster kun je eenvoudig alle caravan verzekeringen vergelijken voor 2024. Wij helpen jou bij het vinden van de beste deal!

Waarom een caravan verzekering afsluiten?

Benieuwd wat de meerwaarde van je caravan verzekeren is? Een caravanverzekering vergoedt schade aan jouw eigen caravan, wat via een WA-verzekering niet gebeurd. Bij een WA-verzekering ben je verzekerd voor schade die je toebrengt aan anderen met jouw caravan, maar niet voor eigen schade. Dit is natuurlijk zonde, want een caravan is een kostbaar eigendom.

Door een caravanverzekering af te sluiten ben jij verzekerd tegen schade. Denk bijvoorbeeld aan stormschade, maar ook aan vandalisme of inbraak. Wil je zorgeloos genieten van jouw caravan vakantie? Dan is een caravan verzekering afsluiten via Slimster een slimme zet!

Welke schade wordt vergoed met een caravanverzekering?

  • Waterschade
  • Brandschade
  • Stormschade
  • Diefstal
  • Vandalisme
  • Inbraakschade
  • Sleepkosten
  • Rechtsbijstand

Casco of All Risk caravanverzekering

De meeste verzekeraars bieden een casco of basisverzekering voor jouw caravan. Je kunt deze caravanverzekering uitbreiden met aanvullende modules. Uiteraard heeft dit invloed op de maandpremie. In de basiverzekering zit een vergoeding voor brandschade en inbraak / diefstal. Wil je stomschade meeverzekeren? Dan kies je voor de beperkt casco verzekering.

De meest complete dekking krijg je met een All Risk caravanverzekering. Deze verzekering omvat bijna alle mogelijke schades die je kunt verzinnen en is zelfs uit te breiden met aanvullende dekkingen. Zo kun je jouw caravan naar wens verzekeren. De kosten per maand zijn bij een All Risk verzekering natuurlijk hoger. Daarom is dit vooral aan te reden bij nieuwe caravans jonger dan 5 jaar.

Caravanverzekering vergelijken via Slimster

Caravanverzekering

Wil jij jouw (nieuwe) caravan verzekeren? Via Slimster kun je online caravanverzekeringen vergelijken en vind je altijd de laagste prijs. Gebruik de vergelijker bovenaan deze pagina om een overzicht te krijgen van het bij jou passende aanbod. Zo kun je premies vergelijken van onder andere Unigarant, Achmea, Nationale Nederlanden en A.S.R. verzekeringen.

Vul jouw gegevens in en je krijgt direct aanbiedingen op maat te zien inclusief maandpremie. Geef aan of jij een toercaravan, stacaravan of vouwwagen hebt en kies de lengte exclusief dissel. Vervolgens geef je aan of het een nieuwe caravan of occasion betreft en wat het bouwjaar is. In combinatie met de nieuwaarde kun je heel concreet zien welke verzekeraar de beste deal biedt!